Med tid och hjärta kommer man långt!

Uppvärmining innför simträningen Uppvärmining innför simträningen

Ja men då var det min tur (Cia) att skriva. Jag är ingen skriv människa men nog ska vi få till några rader.  Först och främst så är det super skoj att Frida flytta upp hit till oss. Det är inte ofta jag stöter på en människa som jag känner mig så lik på alla olika plan. Hon är som mig fast jag är faktiskt lite mer mammig och planera allt för oss alla;-)  När jag förstå gången hörde hur hon "prata om" hur hundarna tänkter så fatta jag direkt. Vi är lika knasiga. Som Frida skriver har två av mina vovvar tagit sin plats i hennes flock för bättre samarbete. Mina hundar som Frida skriver har bara ett jobb att sköta och det är i spannet och runt om. Här ska vi kunna jobba med alla men behöver inte dela boende med varandra.
Exakt som när vi människor går till jobbet.

Det är viktigt för mig då de kommer alla möjliga olika raser hem hit på gården och även i spannet så ska vovvarna lita på att jag styr upp allt. Jag har lärt de att det är nolltolerans på hälsa/leka/bråka och då är de min plikt att skydda de fall någon annans hund exempelvis hoppar på de. Det är mina vänner och jag vill ha full tillit till de som dem till mig. Vi tränar mycket olika för att förebygga ev slitach /skador, så att variera träning på, grus, asfalt, mossa, vatten, plogad väg, djupsnö, spårad led, uppförs och utförs. Listan kan göras lång.

Vi tar inte en paus under sommaren från träning men andra uppgifter står på schemat istället för bara drag. På sommaren tränas lydnad (kommandon), med var och en för att alla i spannet ska kunna gå i led och veta vad de ska göra. Sen har alla olika förutsättningar att klara de. Men alla i mitt team fixar det och det skapar trygghet för de och oss alla andra. Vi tränar i vatten med simning på sommaren för ledernas skull, balansträning på bana och i skogsmiljö för kroppskontroll och självförtroende. Sen flyttas de om och byter hundgårdar lite nu och då för att få nya kompisar, nytt hem för att berika och lära de att anpassa sig till nya miljöer även om det inte är långt de flyttar så blir de nytt och spännande för en del, medan en del tycker det är jobbigt första gången att byta hundgård och får då göra det med en trygg kompis istället tills det släpper. Enkla saker som gör mycket nytta. Sen som jag skrev så får mina vovvar jobba med många olika raser. Det är oxå för att de ska lära sig andra hundrasers olika beteenden, sätt att låta/vara.  Så för oss i team Moonlover's är det mycket miljöträning vår och sommar.  Vi har inte hundarna som ett arbetsredskap för tävling utan detta är en livsstil sedan barndomen och vovvarna är väldigt betydelsefulla. De har inte valt att bo med mig (oftast) utan jag har valt dom. Så det är min plikt att se till att dom har de så bra det går. Sedan 2004 har jag hållt på med vanvård/omplacerings vovvar som är en del av mitt intresse att hjälpa djur. Så mina hundar som jag byggt upp allt med är många sådana hundar som inte andra ville ha, men tillsammans har vi byggt upp både kennel och ett trygg tillvaro för alla. Tillsammans har vi vuxit och blivit starka. 

När vissa hundar har kommit hit så kanske de inte kan gå långdistans eller sprint, tävla lydnad eller vad de nu må vara, men med tiden har vi kämpat oss dit iaf. De tog bara lite längre tid att nå vissa mål. Alla är vi olika men med rätta medel så kan man lösa det mesta för att nå fram. Så här dömmer vi ingen. Vi är alla olika, både fyrbenta och två benta. Och får man rätt förutsättningar så kommer alla lyckas.
Ha nu en fin sommar ️så återkommer jag med lite tips och trix i nästa inlägg så får Frida ta vis nästa gång;-)
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » Amanda Gardelin:  ”Hej! vad häftigt .springa ocr med hund.. Men var hittar jag dessa tävlingar? /El..”

  • Anna-Carin » Anna-Carin Lönn:  ”Hej Sandra! Tack för kommentaren :) När jag skrev inlägget så tänkte jag på pol..”

  • Sandra » Anna-Carin Lönn:  ”Hej! Jag tycker ditt inlägg är jättebra och jag ser verkligen vilka poäng du har..”

  • Nicole » Nicole Fhors:  ”Hej Anna! Tack för din kommentar :) Håll utkik framöver så kommer det dyka upp m..”

  • Anna » Nicole Fhors:  ”Kan inte du lägga ut fler bilder på de olika berikningarna du har till hundarna ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln