Följ Amanda

Den 30 :e varje månad kommer Amanda skriva ett inlägg på vår blogg.

Vem är Amanda?

Jag heter Amanda, är 25 år och bor tillsammans med min sambo och vår Border Collie i Stockholm. Jag är leg.Fysioterapeut och har bland annat arbetat på Specialist Djursjukhuset Strömsholm och Försvarsmaktens Hundtjänstenhet. Träning är inte bara en stor del av mitt yrke utan även mitt största intresse. Jag tränar och tävlar för Värmdö BK.

Vilka är ditt team?

I dagsläget har jag "bara" en egen hund, men tränar regelbundet andras hundar både på arbetet och på fritiden.
- Krydds Gustur, född 2015, är en Border Collie hane från Krydds Kennel.  Gustur är en försiktig kille som älskar kel och är väldigt lugn för att var BC. Tills man sätter på hans dragselen, oavsett om springer, cyklar kör spark eller skidor så tar han alltid i allt han kan och har den största tävlingsinstinkten jag någonsin mött. Världens bästa träningspartner med andra ord!

Hur upptäckte du draghundsporten?

Jag har alltid älskat att träna och röra på mig, sprungit maraton, gjort en Svensk klassiker och tävlat inom ridsporten. När jag fick min första hund som 18 åring var det självklart att han fick följa med på träningsturer. Jag läste i en tidning att det fanns folk som tävlade i att springa med hund, såg att det fanns en kurs och anmälde oss. Sedan dess var jag fast, att få göra det bästa jag vet tillsammans med min hund är fantastiskt och nu när Gustur har flyttat in i familjen har jag en hund som tycker det är minst lika roligt som jag tycker det är.

Vad är ditt/dina mål med hundkörningen?

Mitt mål med draghundsport är att hålla mig och min hund starka, friska, glada och hållbara. Men jag har även upptäckt på senare tid att jag är en tävlingsmänniska och vill alltid nå nya nivåer. Under hösten 2016 hade vi en bra säsong med 2 vinster och 2 andraplatser i DCW. Under 2017 är målet att komma igång att tävla i cykelklass, fortsätta placera oss i topp inom canicrossen samt vara med på barmarks SM och kämpa om medaljerna.