Den 1 :e varje månad kommer Emma skriva ett inlägg på vår blogg.

Vem är Emma? 

Jag heter Emma och jobbar med mina största intressen som hundinstruktör och fotograf på heltid. Jag driver företaget Hundreda  i Roslagen norr om Stockholm. Jag tränar och tävlar aktivt inom flera hundsporter så som drag, rallylydnad, lydnad och nosework. 

Vilka är i ditt team?

I mitt team har jag Yxa, Arrac och Rue som är tre helt fantastiska kämpar som är helt olika varandra.
Yxa är min Border Collie född i december 2013 och med henne tävlar jag sprint på barmark, nosework och rallylydnad. Av dessa grenar är hon allra bäst på drag! Hon är en fantastisk träning och tävlingskompis som ger allt och lite till. Hon ger aldrig upp utan kämpar sig igenom alla hinder. 

Rue är min yngsta flockmedlem som är född oktober 2015. Hon är en Australian Shepherd och tränas i lydnad, rallylydnad, nosework och drag. Hon tävlar i rallylydnad. Hennes främsta mål är att bli lydnadshund men även en kämpe i draget! 

Sist men inte minst är min äldsta herre Arrac som är född september 2009 även han är en Australian Shepherd. Med honom var planerna många! Framförallt inom lydnad och drag. Drömmarna med honom krossades när han blev attackerad och sönderbiten som 2 åring av en stor hund. Vårt liv fick läggas om helt och bestod av smärtstillande och rehab i över 3 år. Nu har han hämtat sig otroligt bra från sina fysiska skador så han kan göra nästan allt han kunde göra innan med en del restriktioner. Han tävlar i mästarklass rallylydnad och han tränar med oss i draget. Han är en riktigt kämpe och fighter! 

Hur upptäckte du Draghundssporten?

Mitt första minne av draget var att se en svart fluffig hundrumpa när jag åker bakom i pulka. Jag kan inte alls varit gammal. Det blev inte drag ofta utan någon gång ibland när det fanns snö på vintrarna. Där såddes det första fröet om drag. 

När jag skaffade Arrac så ville jag däremot lära mig mer och träna upp honom rätt så köpte hans första dragsele som 1 åring. Vi gjorde alla fel man kunde och testade oss fram både med linlöpning och på cykel. Vi kom inte så långt innan han attackerades och träningen fick läggas åt sidan. Medan vi tränade med rehab så drömde jag vidare om hur vi ska köra igång den dag vi är redo. 

När jag sen fick hem Yxa så tände allt till igen! Jag började lägga grunden för henne tidigt. Jag gick kurser inom drag och sen instruktörsutbildning för att kunna hålla egna kurser. Nu när jag äntligen hade fått mig en frisk och hel hund så började jobbet att köra drag ordentligt. 
Nu är jag helt fast och älskar barmarksdraget och sprint. 

Vad är ditt/dina mål med hundkörningen?

Mina mål inom draget är framför allt att ha en aktivering med mina hundar där jag får rensa alla sinnen och boosta själen men allt vad det ger att åka ut med hundarna! Här vill jag ha med mig alla i flocken oavsett om de är bra tävlingshundar eller ej. Vi ska ut och köra tillsammans. 
Eftersom jag är en inbiten tävlingsmänniska så har jag självklart höga tävlingsambitioner. Jag och Yxa tävlade vårt först SM i barmarksdrag 2016 på cykel med en 12:e placering. Självklart ska vi träna oss i bättre form och målet är ett slåss uppe i toppen.