Den 13 :e varje månad kommer Johanna skriva ett inlägg på vår blogg.

Vem är Johanna? 

Jag är född 1982 och uppväxt i Bälinge, en liten by utanför Uppsala. När jag var 15 år flyttade vi in till stan och därefter levde jag i stadens puls i ett antal år, utbildade mig på högskolan till socionom och jobbade några år på socialtjänsten innan min själ bröt sig fri, jag kom ut på landet och påbörjade min polarhundsresa. 
Jag har alltid älskat djur och vi inhyste ständigt olika arter i mitt barndomshem. Katter, kaniner, marsvin, råttor och hästar präglade min uppväxt, och sedan väcktes mitt intresse för HUNDEN. Eftersom jag utbildade mig inom psykologi var steget till hundträningen inte långt och det kom att bli mitt stora intresse. 
Nu bor jag tillsammans med min sambo och våra hundar på landet mellan Uppsala och Enköping och jag driver företaget Wild Things. Förutom hundar och drag så ägnar jag mig på fritiden åt konstnärliga saker så som att teckna, måla och skriva. 
 

Vilka är i ditt team? 

Mitt härliga blandade team består av två siberian husky, två alaskan malamute samt två huskyblandningar:

Chilly, 17 månader, alaskan malamute från malamute packlife
Hiku, 1 år och 10 månader, alaskan malamute från Team Snowquest
Ty, 2 år, siberian husky från Broscheit fang’s
Tempo, snart 3 år, siberian husky från Broscheit fang’s
Akira, 3 år, siberian husky/alaskan malamute
Amy, snart 10 år, siberian husky/schäfer

Hur upptäckte du Draghundssporten?

När jag skaffade min första polarhundsblandning, Amy, så väcktes mitt intresse för draget. Jag var intresserad av en aktiv hund, och eftersom jag är uppväxt med norrländska föräldrar och sportlov präglade av slalomåkning var lyckan gjord när jag upptäckte draghundsporten. Vintersport och hundsport i en oslagbar kombination! Jag har alltid älskat vintern och är en obotlig fartdåre, så det var som gjort, helt enkelt. Jag började dock med barmark på cykel och på vintrarna körde jag kickspark. Först vintern 2016 hade jag min släddebut, och sedan dess finns det ingenting som jag längtar till så mycket som de där magiska slädturerna. 

Vad är ditt/dina mål med hundkörningen?

Mitt absolut största mål är att uppleva saker med mitt spann. Stora vidder, vacker natur, framgångar och motgångar. Att tävla har alltid varit en sån där sak som jag vill testa på, men framför allt ligger min passion i själva livsstilen, i äventyret i sig. Mitt mål är också att träffa fler inom draghundsvärlden och jag älskar att köra tillsammans med andra spann, stanna och grilla korv i naturen och njuta av livet. 

Mina hundars välmående och behov står alltid främst och olika individer har olika behov. Mitt mål är att kunna möta alla behov vi har inom flocken, vilket kommer att innebära både tävling, fritid, kortdistans, långdistans och att bara vara. Framtiden får helt enkelt utvisa.