Den 4 :e varje månad kommer Linda skriva ett inlägg på vår blogg.

Vem är Linda? 

Jag heter Linda, är 28 år och bor med min sambo, våra fyra hundar och katt på landet mellan Enköping och Uppsala. Jag är, hur klyschigt det än må låta, en riktig djur- och naturälskare och ägnar större delen av mitt liv utomhus tillsammans med mina hundar. På dagarna arbetar jag som högstadielärare på en liten friskola där jag undervisar i svenska, engelska och bild. Jag är även instruktör på min lokala brukshundklubb och det går inte att komma ifrån att även pedagogik och chansen att få lära ut är något som ligger mig varmt om hjärtat. 
 

Vilka är i ditt team? 

Min lilla flock består av fyra hundar; två vita herdehundar, en siberian husky och en huskymix. Alla fyra tränas regelbundet i drag men mitt tävlingsteam består av tikarna Accio och Lady.
 
- Lufsen född 2011-11-13, Vit herdehund
- Bamse (Paradise Pearl’s Cyrano) född 2012-09-22, Vit herdehund
- Accio (ShejriX Accio) född 2014-11-27, Siberian husky
- Lady född 2016-05-07, Siberian husky/vit herdehun

Hur upptäckte du Draghundssporten?

Jag är uppväxt med två karelska björnhundar och minns att jag ibland åkte pulka efter dem som barn och att de hade varsin blå nomesele. Bortsett från det har draghundsporten för mig länge varit associerad till hundspann uppe i norr och något jag bara kunnat drömma om. 
Att jag hittade till dragvärlden för några år sedan var rent av en slump. Jag bodde då precis intill en sjö med egen brygga och en vinter när isen låg täckt med snö fick jag idén att prova åka spark där tillsammans med Lufsen. Jag köpte en begagnad nomesele och använde ett koppel med expander för att koppla fast honom i sparken. Den vintern förtrollade draget mig och jag blev fast. 

Vad är ditt/dina mål med hundkörningen?

Mitt övergripande mål är att alltid ha roligt med mina hundar och att de ska vara friska, hela och lyckliga. För mig är det viktigt att draget är lika givande och roligt för dem som det är för mig, oavsett på vilken nivå vi tränar och vad som är målet med träningen.
 
Mitt kortsiktiga mål när det gäller tävling är att jag, Accio och Lady ska komma ut på fler barmarkstävlingar och göra många starter i DS2 (Scooter 2-spann) för att få tävlingserfarenhet och tids nog kunna vara med och kämpa om placeringarna i toppen.
 
Mitt långsiktiga mål är att i framtiden kunna utöka flocken och köra vagnsklass med 4-spann på barmark och även kunna tävla i slädhundstil sprint 4-spann.