Följ Linnea

Den 10 :e varje månad kommer Linnea skriva ett inlägg på vår blogg.

Vem är Linnea? 

Jag är en 29-årig tjej som bor i Långasjö, Småland ihop med min man och våra tre pojkar på 7 år, 3 år och minstingen på 3 månader.  Vi är en aktiv familj med många olika intressen allt från fotboll och ishockey till hundar och jakt. Jag har en gedigen idrottsbakgrund som involverar t.ex. ishockey, fotboll, handboll, ridsport men även agility, därför är det självklart för mig att vi är en familj där mina och även min mans intressen som t.ex. jakt och bilar går i arv till barnen.
Jag är nybörjare inom draghundssporten, jag tog mitt gröna kort i september 2017 så jag har inte hunnit med så många tävlingar än men förhoppningen är att starta både barmarksklasser och nordisk stil säsongen 18/19.


Vilka är i ditt team? 

Min tävlingskompis heter Ture, är 2 år och är en Scandinavian hound. Han är en kille som älskar alla sorters drag, tar jag på honom dragselen kvittar det vad som är bakom (cykel, kickbike, skidor, pulka) bara han får dra och det går fort. Vi har även kört två-spann och han bara kör på. Han är en perfekt första draghund skulle jag säga!

Vi har även en jakthund i familjen, Herrmann som är 9 månader. Han är en alpenländische daschbracke och blir ca 40 cm i mankhöjd så han blir en perfekt draghund till den store pojken på 7 år.

Hur upptäckte du Draghundssporten?

Då jag älskar allt som har med sport att göra var jag och tittade på SM i Nybro 2015 och sa "det där ska jag hålla på med". Jag var helt såld! Samspelet med hundarna, farten och gemenskapen var några av sakerna som lockade med sporten. Jag började leta på internet om mer info och upptäckte även då alla klasser på snö och blev än mer bestämd att börja en karriär inom draghundsporten då jag älskar snö och att åka längdskidor.


Vad är ditt/dina mål med hundkörningen?

Då jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna har mitt mål alltid varit att tävla och ta placeringar på tävling. Då Ture inte haft åldern inne och pga min senaste graviditet har det tyvärr inte blivit så mycket tävling, men det ska det bli ändring på under den kommande säsongen. Jag tycker om att sätta höga mål och att någon dag stå högst upp på pallen i ett SM är ett stort mål men även att få representera Sverige i ett större mästerskap någon gång är den stora dröm jag tränar för.