Följ Active Canine Sweden

Den 18 :e varje månad kommer Moa skriva ett inlägg på vår blogg.

Vem är Moa?

23 årig tjej från storstadsområdet med hundar i fokus sen blöjtiden. Uppvuxen i boxerkennel och har hela mitt liv haft minst en fyrbent vid min sida. Gick gymnasiet på ForshagaAkademin med inriktning HUNDSPORT. Säsongat en vinter uppe i Teurajärvi, Pajala tillsammans med ett draghundsteam på 50 hundar där vi körde långdistans. Bor idagsläget i Norrtälje tillsammans med mina två bruksschäfrar som jag tränar aktivt i bland annat IPO/Bruks men framförallt drag. Trehjuling under barmarksperioder och skidor när det vita guldet anländer, - sprint är det som passar oss bäst.

Vilka ingår i ditt team?

Molars Xoxi – Schäfer 5 år
Molars Frozt – Schäfer 2 år

Hur upptäckte du dragsporten?

Började köra canicross för skojs skull för att hålla både mig själv och mina hundar i form, men insåg snabbt hur mycket potential hundarna bestod men också hur stärkande det var inte nog för det fysiska utan också mentalt. Draghundssportens dörrar öppnades ”på allvar” när jag väl fick chansen att ingå i det norrländska teamet Team Saari Sleddogs och är tack vare deras fantastiska hundhållning och hur dom tog emot mig och mina hundar med öppna armar som jag fastnade på riktigt.

Vad är ditt mål med hundkörningen?

Att ständigt utvecklas och utmanas. Vi stärks för varje dragpass vi kör och nog för att det är mysigt i soffan på kvällarna, men inget slår en bra dragtur i olika väderslag.