Nicole och Ratchel, Nybrodraget 2016. Första officiella tävlingen
Nicole och sambo Erik med hundarna Eldar och Smella. Fjällsemester sommaren 2015, Tänndalen
Eldar i Vemdalen. Vintersemester med vänner, 2015

Följ Raxeira huskies

Den 15 :e varje månad kommer Nicole skriva ett inlägg på vår blogg.

Vem är Nicole?

Jag heter Nicole, född -87 och det är jag som är flockmatte i Raxeira-flocken. Jag kommer ursprungligen från en liten ort i Karlsborg kommun, Västra Götaland men har efter grundskolan bott på diverse platser både inom Sverige och utomlands. Idag bor jag med sambo och hundar i Kungsängen, strax utanför Stockholm. 
Jag är uppväxt i ett hem där djur alltid funnits, vare sig det varit skadade kråkor, kaniner eller hundar och således har intresset för djur alltid funnits. Jag är gammal hästtjej i grunden men intresset för hund växte sig med tiden allt större och idag är det en av de mest vitala delarna av mitt liv. 
När jag inte sysslar med hundrelaterade saker så sysslar jag med allt ifrån målning, fotografi, och författande, till egen träning och mycket upptäcktsfärder i naturen.

Vilka är mitt team?

Mitt team består idag av två siberian huskies; Eldar (snart 4) och Ratchel (14 mån). I maj 2016 förlorade vi vår tredje flockmedlem och stora mentor inom dragträningen, Fugitive's Smella, då hon insjuknade akut. Planen är att utöka teamet under 2017.

Hur upptäckte du draghundsporten?

Vi hade såklart redan hört talas om det när vi skaffade vår första husky, men visste egentligen inte så mycket. Att vi kom att bli så bitna av draget var nog en portion slump och en portion tur. Det visade sig att i vårt kvarter i Stockholms innerstad bodde det ytterligare två familjer med huskies, aktiva inom draghundsport på hobbynivå. Dom tog oss under sina vingar och det gick snabbt att fastna, både för min sambo och mig. Med tiden kom vi att lära känna bl.a. Jan Wahlberg och senare även Marlene Karlsson (Yabasta) som kom att bli min stora förebild, mentor och nära vän. På den vägen är det.

Vad är ditt/dina mål med hundkörningen?

Mitt främsta mål har alltid varit att ha roligt tillsammans med mina hundar och hålla på med något vi alla älskar och som är bra för oss, fysiskt, mentalt men också för våra relationer. Det är själva tjusningen, tillsammans med de många naturupplevelserna man får och de sociala kontakter man med tiden knyter. Min dröm är att bo uppe i norr, nära fjällen, med ett spann på kanske 6-8 hundar och bara få köra hund. Det är livsstilen och relationen man bygger med sina fyrbenta vänner, mer än någonting annat, som betyder något för mig.
Tävling är någonting vi trillat in mer på nu på senare tid. Mitt mål är kanske inte att elitsatsa, som det ser ut just nu, men att ibland få testa mina hundar, ha roligt och möta likasinnade. Frågar du däremot min sambo så kan han nog tänka sig att satsa betydligt större än så på tävlandet! Vi tävlade för första gången officiellt nu i höst, Nybrodraget. Och ja, lite blodad tand fick vi nog ändå!