Följ River Huskies

Den 6:e varje månad kommer Victoria skriva ett inlägg på vår blogg.

Vem är Victoria?

Mitt namn är Victoria Gideonsson.

Jag är 23 år gammal och bor med min sambo och våra 6 hundar uppe i norra Sverige i en liten by som heter Björksele som ligger i Västerbottens län. Jag jobbar veckovis i en underjordsgruva i grannbyn där jag kör lastbil. Jag är uppvuxen i en familj där vi alltid haft hund. Mitt första ord var faktiskt ''vov'' vid 8 månaders ålder. När jag och min sambo flyttade ut från stan till vårt hus tog det inte länge innan jag saknade sällskapet och relationen till en fyrbent vän. Kort där efter skaffade jag min första siberian husky och resten är historia. Nu snurrar hela min värld runt mina älskade hundar och jag spenderar mesta delen av dagen med att tänka på hundarna, och börjar jag prata om dom, är det svårt att få tyst på mig! Jag älskar även att fotografera! Vill ni gissa mitt favorit motiv? ;)

Vilka är mitt team?

I skrivande stund så har jag 6 hundar. 5st är siberian huskies och sen har jag min hound, Vega. Denna vintern kommer vi förhoppningsvis börja tävla och då kommer mitt spann bestå av Blue Neptune's Nereid ''Helmer'', Fugitive's Grym, Isandes trailrunner Zola och Isandes trailrunner Scott.

Hur upptäckte du draghundsporten?

Det har jag min älskade fästman att tacka för. Han är uppväxt med draghundar då hans familj länge har haft slädhundar och kört på hobbynivå. En av dom första gånger jag fick prova köra släden var det en vinterkväll i januari. Jag minns så tydligt när jag tog mig iväg. Det var fullmåne så hela skogen var upplyst. Snön glittrade runt om oss och allt som hördes var hundarnas tassar mot den packade snön. Jag är väldigt säker på att det var där och då som jag blev förälskad. När det var dags för oss att skaffa vår egna hund så ville han bara ha en husky och det är jag väldigt glad över!

Vad är ditt/dina mål med hundkörningen?

Jag älskar att spendera min tid bakom mina favorit hundrumpor. Jag lär mig av dom varje dag och jag älskar att se oss utvecklas tillsammans. Vi har så otroligt mycket att lära av varandra. När jag får se att hundarna gör framsteg blir jag så otroligt stolt och varm i hjärtat. Mitt mål är att fortsätta ha roligt med mina hundar och dela nya upplevelser tillsammans med dom och stärka vårt band som flock. Jag har även en långsiktig dröm om att en vacker dag vara med i Team Sweden och få representera Sverige inom draghundssporten