Mikaela är född i nyköpings kommun och är uppväxt på västkusten ca 1,5 mil utanför Halmstad, där hon bott större delen av sitt liv. Under barndomen önskades det om en hund så gott som varje födelsedag och julafton, även tjatades om också. Hon fick med sig några av hennes syskon att försöka övertala deras mamma men som bestämt sa nej varje gång, med orden ”när du flyttar hemifrån”. Drömmen lades på hyllan men tänktes på ofta under kommande år.
 
Efter gymnasiet valde Mikaela att ta ett sabbatsår, för att fundera ut vad hon ville ”bli när hon blev stor”. Äventyrsandan i henne började växa och till slut bestämde hon sig att lämna sin trygga vrå för att åka som Au-pair till Usa. Ett år som kom att bli ett viktigt och betydande år för Mikaela, där hon fick vänskaper för livet samt en andra familj. Åren som följde levde Mikaela lite kringflackande med många resor tillbaka till sin andra familj i Usa innan hon landade tillbaka i Halmstad.
Åren gick och drömmen om att ha en hund började växa igen mer och mer, det funderades länge på frågorna: Hur, Vad och När.  Våren 2016 skaffade Mikaela sin första hund, en siberian husky vid namn Ice. Vad hon inte visste då var att när Ice kom började en ny dröm gro inombords, hennes äventyrsanda började komma fram mer och mer. Naturen och dess läkande som alltid varit delaktig i hennes liv kom att betyda så mycket mer än innan. 
 
2017 åkte Mikaela och Ice upp till Lofsdalen på semester, en semester som blev en början till ett nytt stort äventyr. Under 2018 sa Mikaela upp sig från sitt jobb hon haft sen 14 år, började plugga som hundfysioterapeut, packade sina väskor och flyttade till en gård utanför Sveg i Härjedalen. Även under denna tid utökades flocken med ytterligare en husky vid namn Ghost och med det kom Mikaelas intresse för hundars språk och samspel till liv. Studera hundar i deras miljö och se deras kommunikation samt relation till varandra är något hon fascineras stort av.
 
Januari 2020 startade Mikaela sitt företag Ember’s Hundrehab & Friskvård där hon jobbar som hundfysioterapeut och balansbollsinstruktör. Ett jobb hon totalt älskar och får enorm energi av. I sin behandling låter hon hunden visa och berätta för henne vart problemområdena finns. För Mikaela är det viktigt att hunden känner sig trygg, lugn i hennes närvaro och ger sin tillit att låta henne hjälpa.  Mikaela jobbar med symptomen men målet är alltid att hitta problemet.
 
 
Utbildningsbakgrund:
2018-2019-Diplomerad hundfysioterapeut, Svenska Fysioterapiskolan 
2018 - Föreläsning Kontaktkontraktet, Eva Bodfäldt 
2019 - Diplomerad balansbollsinstruktör 1&2, Svenska Fysioterapiskolan