HUNDSPANN

Genuina upplevelser

Oss kan du besöka  hela året om. Nära naturen, nära hundarna där jag och hundarna vill förmedla inte bara en upplevelse utan en känsla av att komma hundarna och livsstilen nära och känna att ni fyllt er ryggsäck med kunskap och en magisk känsla i koppen när ni lämnar gården.

Hela året om
PÅ vintern för att testa på hundspann med släde eller skidor, på hösten och våren för att uppleva den ibland leriga och regniga höst och vår träning. Men den är inte att underskatta. Här lägger man grunden för vintersäsongen både för kropp och huvud. Då kör vi istället med Atv eller fyrhjuling utan motor. Sen blir den en del turer till fots och även  lydnad, freestyle, självförtroende övningar. Jag kör inte bara hundarna i spann utan är också ute 1 och 1 eller tvåspann framför cykel för att bygga självförtroende och träna kommandon men framförallt för att vi alla tycker de är riktigt kul.  På sommaren så vilar vi från dragträning men då gör vi annat. Vi kan erbjuda fjällturer med hund och eller varför inte en dag ute på en supboard i vackra vattudalen. Så även om  hundarna har semester från att dragträna under de varmaste sommar månaderna så håller vi oss sysselsatta med både kroppen och knoppen. Nedan kan ni läsa om vinter/vår och höst turer. 

Vinter

Under vintern är de släde och skidor som gäller. Nedan finns olika typer av upplägg för en fin upplevelse i naturen med hundarna. Hittar ni inte något som passar er är ni varmt välkomna att ta kontakt med oss så ska vi försöka lösa en upplevelse. 

Kaffeturen
Här finns det plats för  1-4 personer.. Vi kommer vara ute i ca 1,5 h. När vi kommer tillbaka kommer vi att koka kaffe över öppen eld och prata lite mer om hundarna och livsstilen.  

Pris & Tid
Ca 1,5 h
1100 kr/person

Brunchturen
Denna turen passar för den som vill vara ute lite längre. Vi kommer vara ute i ca 4 h där vi kommer hålla en pause för en lunch ute i naturen. Här kommer vi kunna kela med hundarna och det kommer finnas tid till frågor och funderingar.  
(Max två personer)
 

Pris: 1400 kr/ person
Tillgänglig från vintern 2021

Musher för en dag
Denna turen finns det plats för två personer som vill åka ut en halvdag med ett 6 spann. Vi kommer tillsammans vattna och snacksa hundarna och ordna alla förberedelser detta för att man ska få en inblick i hur de funkar och  vilka förberedelser som behövs göras. Vi kommer gå igenom lite mer ingående hur träningen ser ut för hundarna och berätta om varje hunds position i spannet och mycket mer. 

Pris & Tid
Ca: 4 h
Pris 2400 kr/person

Skidtur med hund
Gillar ni att vara ute i naturen och glida fram på längdskidorna ska ni prova de med lite hundkraft framför. Ni kommer åka på sladdad led där ni kommer få åka med 1 hund framför. Denna tur kräver att man sedan innan kan åka längdskidor detta för att de ska bli tryggt för både hunden och dig. 

Pris & Tid
Ca 2-3 h
Max 3 personer per gång. 
850 kr/person

OBS! Egen utrustning av skidor och pjäxor krävs