ONLINEKURSER 2022

Vi hoppas att ni ska välja att gå en kurs hos oss men vill gärna ge er en insyn i vad några av våra tidigare deltagare tyckte. Skulle dem rekomendera vår kurs till andra?

Jag skulle absolut rekommendera kursen till någon annan. Jag tycker att det har varit bra information i de olika blocken men framförallt att ni mentorer varit tillmötesgående och engagerade. Dessutom upplevde jag att det var svårt att hitta information om att träna drag på egen hand" -Emelie

Ja. De är smidigt för man gör de hemma när de passar. Behöver inte åka bort. Bra ledare som ger bra svar" - Theresia

Ja, absolut" - Sinnica

Absolut! Perfekt att få mycket tid hemma med träningen, anpassas efter vad varje enskild person har för erfarenhet sedan tidigare"  -Sandra

Ja absolut! Vi bor i Stockholm och hittade ingen dragkurs här. Det kändes viktigt att lära sig lite grunder innan vi satte fart med vår unga hund så att vi inte skadade henne. Vi är väldigt glada att vi hittade denna kurs eftersom vi fått kunskap både kring hur selen ska sitta, hur viktigt det är med upp- och nedvärmning och stretch som vi inte visste innan förutom själva dragövningarna såklart. Dessutom tips kring inköp av redskap och även rabatt på Åre häst&hund det tackar vi för. Vi hoppas dessa mentorer även har en fysisk kurs, snart då kommer vi direkt"   - Peter & Karin

Har rekommenderat den till vänner som är nyfiken på drag som aktivitet. Tycker det är viktigt med säkerhetstänk och hur en tränar för att hunden ska växa och inte förstöra kroppen, vilket ni tar upp i kursen" - Jasmine

Ja, absolut men ska vara noga med att som deltagare måste man vara aktiv och se till att hålla i träningen själv. Se till att allt man behöver till hund är på plats och verkligen avsätta tid till detta. I vårt fall så blev det med en del sjukdom och annat som störde, ingen kontunitet och då tappar man väldigt lätt
- Christian

DRAGHUND STEG 1 2022

Kursstart: 
Hösten 2022 (datum kommer)
(Begränsat antal platser)
 Pris: 1500 kr /person
Kurskod: "Draghundsteg1"

Anmälan är bindande och kursavgiften betalas senast 1 vecka innan kursstart.

Upplever ni problem med anmälningsformuläret - Maila oss på info@draghundar.se

Nyfiken på draghundsporten?

Då är detta en kurs för dig och din/dina hundar.
I Draghund Steg 1 kommer vi att starta ut med grunderna för att komma igång och bli dragaktiv med din bästa vän. 

Kursen varar i 6 veckor med totalt 4 block.
Innehåll:

BLOCK 1 -Före dragpasset

Vätska & energi
Säkerhet kring hund och förare 
Uppvärmning - nedvarvning
Utrustning

BLOCK 2 - Dra föremål
Att dra föremål
Motivation

BLOCK 3 - Kickbike/Canicross/Cykel
Kom igång
Kommandoträning

BLOCK 4 - Träningsupplägg
Omkörningar
Distans & Fart
Träningsschema


Utöver dessa 4 block har vi ett ämne som heter uppbyggnad där vår fysio Mikaela går igenom hur vi ska tänka kring uppbyggnaden av draghunden. 

 

Hur funkar det?
Detta är en självständig kurs som sker helt onlinebaserat. Därför kräver de att ni känner att ett sådant upplägg är något som funkar och passar er som kursdeltagare för att ni ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Vi kommer ha två inplanerade möten över zoom där ni kan ställa frågor utöver de som sker skriftligt i gruppen.Draghund steg 1 är en nybörjarkurs och alla som startar kommer komma med olika erfarenheter och kunskap. Därför är kursmaterialet utformat för att kunna passa alla men att vi istället på individuell nivå med varje deltagare kan gå på ett djupare plan då de finns många vägar att välja för att lyckas med sin dragträning då varje individ är unik. Det kommer vara ett quiz i kursen om vissa teoretiska delar. Efter varje block kommer ni också lägga upp minst en film på er träning i gruppen. Då det har visat sig vara många som har haft nytta av detta samt får en liten spark i backen att komma ut och träna. Detta är främst för att peppa er i att träna och ta till er materialet. I kursen kommer draghundars fysio Mikaela ha genomgångar kring förebyggande av skador och hur vi bör tänka i vårt träningsupplägg.  

Ni behöver:
Dragsele
Lina med expander
Midjebälte 
Samt en kätting eller lättare däck eller annat föremål som hunden kan dra. För valpar enbart en liten trasa eller något som inte väger något.

Alla kursdeltagare kommer under kursens gång kunna köpa draghundsutrusning till förmånligt pris hos Åredalens hund & Häst

DRAGHUND STEG 2 2022

Kursstart: 
Start 1: 31 Augusti 2022

(Begränsat antal platser)
 Pris: 1800 kr /person
Kurskod: "Draghundsteg2"

Anmälan är bindande och kursavgiften betalas senast 1 vecka innan kursstart.

Upplever ni problem med anmälningsformuläret - Maila oss på info@draghundar.se

Nu äntligen släpper vi den efterlängtade fortsättningskursen. I denna onlinekurs kommer vi lägga fokus på tävling i sprint, medel och långdistans men även längre turer med övernattning. Första delen kommer vara en hel del teori kring tävling. Vad krävs för att tävla, vilka distanser, antal hundar, fordon på barmark och fordon på snö. Vi kommer gå igenom allt praktiskt kring vad du som förare behöver ha innan man ger sig ut på tävlingsbanorna. Vi kommer gå igenom innebörden av grönt kort, licens, fidnr och didnr. Vi kommer också titta närmare på regler och vad för grupp och klassindelningar som gäller och vart som krävs för att få tävla och hur man anmäler sig.

Efter dessa block kommer vi dela in er i ett sprintgäng och ett medel/långdistans gäng. Detta för att här börjar de skilja sig i träningsupplägg. Hur tränar man fart för sprint och hur tränar man uthållighet och ett jämnt tempo som krävs för medel och långdistans såväl som turkörning.

Vem kan gå denna kurs?

Du som kommit en bit i din draghundsträning men vill veta mer om tävling. Är man ny i sporten rekommenderar vi först draghund steg 1 där mycket grunder tas upp som är viktiga att ha med sig i ryggsäcken både för dig som förare och hund. Vi kommer även ha ett block om turkörning som går lite hand i hand med medel/långdistans tänket för de som har intresse för detta.
Mer info om alla block kommer läggas ut löpande under mars månad.
Då vi har haft högt tryck på efterfrågan av denna typ av kurs gissar vi att platserna snabbt kommer fyllas.
 

Nyfiken på tävling?

Då är detta en kurs för dig och din/dina hundar.
I Draghund Steg 2 kommer att starta ut med en del teori kring hur man tävlar och vad som krävs. Vidare kommer ni delas in i ett sprintgäng respektive ett gäng för medel/långdistans beroende på er målsättning. Detta väljer ni i formuläret när ni anmäler er. Alla kommer få en inblick i båda delarna i block 1 och skulle de visa sig att ni valt fel grupp går det att byta. 

Kursen varar i 8 veckor med totalt 4 block.
Innehåll:

BLOCK 1 - Teori tävling

-Regler IFSS & WSA plus svenska tilläggsregler
-Etik & Moral 
-Licens
-Klasser/Grupper
-Vad är grönt kort?

BLOCK 2 - Sprint
-Hur funkar det på tävling
-Förberedelser
-Under tävingen
-Vätska/snacks
-Utrustning
-Mental inställning

BLOCK 2 - Medel/långdistans
-Hur funkar det på tävling
-Förberedelser
-Under tävlingen
-Vätska/snacks
-Obligatorisk packning
-Mental inställning
-Checkpoints

BLOCK 3 - Sprint
-Backträning
-Fartträning
-Banor
-Lär känna din/dina hundar
-Kommandon/synkat team


Block 3 - Medel/långdistans
-Uthållighet
-Tempo/styrka
-Uppbyggnad för distanser 
-Energidepåer
-Planering av rutt
-Kartor/GPSBLOCK 4 -Sprint/medel/långdistans
-Omkörningar
-Träningsschema
-Återkoppling

Sista blocket kommer vi sluta upp med liknande innehåll. Kursen innehåller mycket information och därför kommer vi att även ha 2 st zoom möten efter block 1 & 2. Detta för att kunna besvara era funderingar och frågor. Under kursens gång kommer ni träna löpande men först vid block 3 kommer vi se över var ni är i träningen på ett indivduellt plan. 

HUNDTRIX-SKOLAN

Häng med oss på denna kortkurs som ger dig och din/dina hundar lite extra kul i vardagen. Mental aktivering av olika slag är en viktig del i hundens liv. Vi på draghundar.se vet hur lätt det är att vara monotom i sin träning. Vi människor har lätt att köra på ett och samma mönster men för oss själva och för våra fyrbenta är det både roligt och nyttigt att krydda promenaden med lite mental aktivering eller varför inte passa på inne medans det regnar. 

Kursstart: 
Start 1:  1 maj 2022
(Begränsat antal platser)
Pris: 299 kr /person
Kurskod: "hundtrix"

Anmälan är bindande och kursavgiften betalas senast 1 vecka innan kursstart.
Upplever ni problem med anmälningsformuläret - Maila oss på info@draghundar.se

Ansvarig för kursen: Frida Tenghede

Hur funkar det?
Kursen varar i 5 veckor med totalt 2 block och allt sker online via en grupp på Facebook. 
Detta är en självständig kurs där det gäller att man nyttjar tiden och tränar med sin hund för att få ut så mycket som möjligt. Kursen bygger på förinspelat material som ni kan ta del av när som helst på dygnet. Det kommer även finnas PDF:er med skriftlig information kring inlärning och olika typer av träningsmetoder för att få en överblick hur man jobbar med inlärningen utifrån varje individ. Vi kommer främst lägga fokus på locka lura metoden då denna kurs inte behöver någon förkunskap. Med er under kursens gång kommer det finnas en mentor som finns för att bolla frågor och ge tips och råd på vägen.

Block 1:
-Här kommer vi börja med första trixet som vi kallar "skäms". Vi kommer gå igenom hur man stegvis når ett slutligt trix på kommando.
-Vi kommer ta upp olika sätt att träna in dessa trix och hur man jobbar med olika hjälpmedel, belöningsfrekvens samt belöningsplacering. 
- Vi kommer visa locka lura, men även nämna andra träningsmetder så som shaping och hur man kan jobba med olika targets. 
Block 2:
-Här kommer vi jobba med trix 2 som är "sitta vackert". 
-Vi kommer även att tjuvkika på klickerträning och vad det innebär för er som vill fortsätta er trixträning i framtiden.
-Idetta block kommer det även finnas möjlighet för er som kommit en bra bit att sätta ihop dessa två trix till en kedja. 

Kursstart:  kommer inom kort
Pris: 1500 kr /person
Kurskod: "Kroppskontroll1:0"

Anmälan är bindande och kursavgiften betalas senast 1 vecka innan kursstart.

Upplever ni problem med anmälningsformuläret - Maila oss på info@draghundar.se

I Kroppskontroll 1:0 jobbar vi med hundens fysiska såväl som psykiska förmåga. Vi ökar hundens kontroll och medvetenhet kring den egna kroppen, bygger självförtroende och balans. Vi har som mål att öka hundens generella välbefinnande för att långsiktigt sett skapa en starkare och tryggare individ.

Ett god kroppskontroll ger din hund en större tillit till den egna förmågan och ökar dess känsla av att bemästra sin kropp. Den redan trygga hunden får en boost, medan den lite försiktiga individen får chansen att växa sig starkare. Vi fokuserar på en stark och smidig kropp genom att låta trix möta fysioterapi och visar er hur ni kan jobba vidare efter kursens slut för att bygga och bevara en god fysik, men även förebygga skador.

Innehåll:
Block 1 - Lådan(trix) Framben(fysio)
Block 2 - Backa(trix) Bakben (fysio)
Block 3 - Slalom framåt/bakåt(trix) Rygg(fysio)
Block 4 - Kedja (trix) Stretch(fysio)

 

Hur funkar det?
Kursen är indelad i 4 block - 2 veckor per block
I varje block finns de en film för trixdelen och en film för fysio delen. 
I blocken för trixdelen - hängder de samman med kommande block för att i sista blocket ha gett hunden en god kroppskontroll för att klara av block 4.Efter varje block kommer ni att få filma när ni utför de ni övat på i trixdelen samt en film på när ni utför fysiodelens moment. 
Det handlar inte om hur långt ni kommit utan mer för att skapa en målsättning för att ta er tid att träna aktivt och ge er en extra morot.

Förutom de obligatoriska inlämningarna så är kursen uppbyggd på helt självständiga studier och träning. Det bygger på att man som kursdeltagare tränar och tar till sig allt material. Detta för att få ut så mycket som möjligt av kursen. Vi ser gärna att ni ställer mycket frågor, delar med er om hur det går löpande. På detta sätt kan vi också hjälpa er igenom kursen även om den sker på distans.

Anmälan till kursen görs via Ember´s Hundrehabs hemsida:
www.embershundrehab.se

Startdatum:
Rullande startdatum
Pris 499:-

En kurs där du får lära dig enkla grepp för att kunna utföra massage på din hund i hemmets lugna vrå.
Du får även lära dig vikten av massage,
dess fördelar och hundens muskulatur.

Kursen är helt onlinebaserad, där du kommer att få ta del av materialet via inspelat material och nedladdningsbara pdf filer.
Plattformen vi kommer använda oss av finns på hemsidan www.embershundrehab.se.