ONLINEKURSER 2021

Kursstart: 1 september 2021 & 3 november 2021
(Begränsat antal platser)
 Pris: 1500 kr /person
Kurskod: "Draghundsteg1"

Anmälan är bindande och kursavgiften betalas senast 1 vecka innan kursstart.

Upplever ni problem med anmälningsformuläret - Maila oss på info@draghundar.se

Anmälan:

Nyfiken på draghundsporten?
Då är detta en kurs för dig och din/dina hundar.
I Draghund Steg 1 kommer vi att starta ut med grunderna för att komma igång och bli dragaktiv med din bästa vän. 

Kursen varar i 8 veckor med totalt 4 block. Vi jobbar med varje block i 14 dagar.
Innehåll:
BLOCK 1 -Före dragpasset

Vätska & energi
Säkerhet kring hund och förare 
Uppvärmning - nedvarvning
Utrustning
BLOCK 2 - Dra föremål
Att dra föremål
Motivation
BLOCK 3 - Kickbike/Canicross/Cykel
Kom igång
Kommandoträning
BLOCK 4 - Träningsupplägg
Omkörningar
Distans & Fart
Träningsschema

Utöver dessa 4 block har vi ett ämne som heter uppbyggnad där vår fysio Mikaela går igenom hur vi ska tänka kring uppbyggnaden av draghunden. 
 
Hur funkar det?
Detta är en självständig kurs som sker helt onlinebaserat. Därför kräver de att ni känner att ett sådant upplägg är något som funkar och passar er som kursdeltagare för att ni ska få ut så mycket som möjligt av kursen.  Efter varje block kommer vi ha ett gruppmöte i gruppen på FB för att vi ska kunna checka av att ni känner att de går framåt och får den hjälpen ni behöver. Där kommer vi kunna besvara frågor samt kunna ge er mer personlig feedback som ni kan ta med er i er vidare i träning. Draghund steg 1 är en nybörjarkurs och alla som startar kommer komma med olika erfarenheter och kunskap. Därför är kursmaterialet utformat för att kunna passa alla men att vi istället på individuell nivå med varje deltagare kan gå på ett djupare plan då de finns många vägar att välja för att lyckas med sin dragträning då varje individ är unik. Det kommer inte vara obligatoriska inlämningar och detta för att vi har allt från valpar till vuxna hundar på kursen som är på helt olika nivåer i sin träning och upplägg. I kursen kommer draghundars fysio Mikaela ha genomgångar kring förebyggande av skador och hur vi bör tänka i vårt träningsupplägg.  

Förutom de obligatoriska gruppmötena så är kursen uppbyggd på helt självständiga studier och träning. Det bygger på att man som kursdeltagare tränar och tar till sig allt material. Detta för att få ut så mycket som möjligt av kursen. Vi ser gärna att ni ställer mycket frågor, delar med er om hur det går löpande. På detta sätt kan vi också hjälpa er igenom kursen även om den sker på distans.

Ni behöver:
Dragsele
Lina med expander
Midjebälte 
Samt en kätting eller lättare däck eller annat föremål som hunden kan dra. För valpar enbart en liten trasa eller något som inte väger något.

Alla kursdeltagare kommer under kursens gång kunna köpa draghundsutrusning till förmånligt pris hos Åredalens hund & Häst

 

Kursstart:  kommer inom kort
Pris: 1200 kr /person
Kurskod: "Kroppskontroll1:0"

Anmälan är bindande och kursavgiften betalas senast 3 dagar innan kursstart.

Upplever ni problem med anmälningsformuläret - Maila oss på info@draghundar.se

Anmälan:

I Kroppskontroll 1:0 jobbar vi med hundens fysiska såväl som psykiska förmåga. Vi ökar hundens kontroll och medvetenhet kring den egna kroppen, bygger självförtroende och balans. Vi har som mål att öka hundens generella välbefinnande för att långsiktigt sett skapa en starkare och tryggare individ.

Ett god kroppskontroll ger din hund en större tillit till den egna förmågan och ökar dess känsla av att bemästra sin kropp. Den redan trygga hunden får en boost, medan den lite försiktiga individen får chansen att växa sig starkare. Vi fokuserar på en stark och smidig kropp genom att låta trix möta fysioterapi och visar er hur ni kan jobba vidare efter kursens slut för att bygga och bevara en god fysik, men även förebygga skador.

Innehåll:
Block 1 - Lådan(trix) Framben(fysio)
Block 2 - Backa(trix) Bakben (fysio)
Block 3 - Slalom framåt/bakåt(trix) Rygg(fysio)
Block 4 - Kedja (trix) Stretch(fysio)

Hur funkar det?
Kursen är indelad i 4 block - 2 veckor per block
I varje block finns de en film för trixdelen och en film för fysio delen. 
I blocken för trixdelen - hängder de samman med kommande block för att i sista blocket ha gett hunden en god kroppskontroll för att klara av block 4.Efter varje block kommer ni att få filma när ni utför de ni övat på i trixdelen samt en film på när ni utför fysiodelens moment. 
Det handlar inte om hur långt ni kommit utan mer för att skapa en målsättning för att ta er tid att träna aktivt och ge er en extra morot.

Förutom de obligatoriska inlämningarna så är kursen uppbyggd på helt självständiga studier och träning. Det bygger på att man som kursdeltagare tränar och tar till sig allt material. Detta för att få ut så mycket som möjligt av kursen. Vi ser gärna att ni ställer mycket frågor, delar med er om hur det går löpande. På detta sätt kan vi också hjälpa er igenom kursen även om den sker på distans.

Anmälan till kursen görs via Ember´s Hundrehabs hemsida:
www.embershundrehab.se

Startdatum:
Rullande startdatum
Pris 499:-

En kurs där du får lära dig enkla grepp för att kunna utföra massage på din hund i hemmets lugna vrå.
Du får även lära dig vikten av massage,
dess fördelar och hundens muskulatur.

Kursen är helt onlinebaserad, där du kommer att få ta del av materialet via inspelat material och nedladdningsbara pdf filer.
Plattformen vi kommer använda oss av finns på hemsidan www.embershundrehab.se.