ONLINEKURSER 2022

Vi hoppas att ni ska välja att gå en kurs hos oss men vill gärna ge er en insyn i vad några av våra tidigare deltagare tyckte. Skulle dem rekomendera vår kurs till andra?

Jag skulle absolut rekommendera kursen till någon annan. Jag tycker att det har varit bra information i de olika blocken men framförallt att ni mentorer varit tillmötesgående och engagerade. Dessutom upplevde jag att det var svårt att hitta information om att träna drag på egen hand" -Emelie

Ja. De är smidigt för man gör de hemma när de passar. Behöver inte åka bort. Bra ledare som ger bra svar" - Theresia

Ja, absolut" - Sinnica

Absolut! Perfekt att få mycket tid hemma med träningen, anpassas efter vad varje enskild person har för erfarenhet sedan tidigare"  -Sandra

Ja absolut! Vi bor i Stockholm och hittade ingen dragkurs här. Det kändes viktigt att lära sig lite grunder innan vi satte fart med vår unga hund så att vi inte skadade henne. Vi är väldigt glada att vi hittade denna kurs eftersom vi fått kunskap både kring hur selen ska sitta, hur viktigt det är med upp- och nedvärmning och stretch som vi inte visste innan förutom själva dragövningarna såklart. Dessutom tips kring inköp av redskap och även rabatt på Åre häst&hund det tackar vi för. Vi hoppas dessa mentorer även har en fysisk kurs, snart då kommer vi direkt"   - Peter & Karin

Har rekommenderat den till vänner som är nyfiken på drag som aktivitet. Tycker det är viktigt med säkerhetstänk och hur en tränar för att hunden ska växa och inte förstöra kroppen, vilket ni tar upp i kursen" - Jasmine

Ja, absolut men ska vara noga med att som deltagare måste man vara aktiv och se till att hålla i träningen själv. Se till att allt man behöver till hund är på plats och verkligen avsätta tid till detta. I vårt fall så blev det med en del sjukdom och annat som störde, ingen kontunitet och då tappar man väldigt lätt
- Christian

DRAGHUND STEG 1 2022

Kursstart: 30 aug 2023 och 30 sep 2023
(Begränsat antal platser)
 Pris: 1600 kr /person
Kurskod: "Draghundsteg1"
Kurslängd: 6 veckor

Anmälan är bindande och vid anmälan skickas en faktura med  kursavgiften som ska betalas senast vid kursstart. Vid betalning efter förfallodatum utgår påminelseavgift och dröjsemålsränta enligt avtal.

Upplever ni problem med anmälningsformuläret - Maila oss på alltomdraghund@gmail.com


Nyfiken på draghundsporten?

Då är detta en kurs för dig och din/dina hundar.
I Draghund Steg 1 kommer vi att starta ut med grunderna för att komma igång och bli dragaktiv med din bästa vän. 

Kursen varar i 6 veckor med totalt 4 block.
Innehåll:

BLOCK 1 -Före dragpasset

Vätska & energi
Säkerhet kring hund och förare 
Uppvärmning - nedvarvning
Utrustning

BLOCK 2 - Dra föremål
Att dra föremål
Motivation

BLOCK 3 - Kickbike/Canicross/Cykel
Kom igång
Kickbike, Cykel & Canicross
Kommandoträning
Omkörningar

BLOCK 4 - Träningsupplägg
Träningsschema
Återkoppling Zoom möte


Utöver dessa 4 block har vi ett ämne som heter uppbyggnad där vår fysio Mikaela går igenom hur vi ska tänka kring uppbyggnaden av draghunden. 

 

Hur funkar det?
Detta är en självständig kurs som sker helt onlinebaserat. Därför kräver de att ni känner att ett sådant upplägg är något som funkar och passar er som kursdeltagare för att ni ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Vi kommer ha två inplanerade möten över zoom där ni kan ställa frågor utöver de som sker skriftligt i gruppen.Draghund steg 1 är en nybörjarkurs och alla som startar kommer komma med olika erfarenheter och kunskap. Därför är kursmaterialet utformat för att kunna passa alla men att vi istället på individuell nivå med varje deltagare kan gå på ett djupare plan då de finns många vägar att välja för att lyckas med sin dragträning då varje individ är unik. Det kommer vara ett quiz i kursen om vissa teoretiska delar. Efter varje block kommer ni också lägga upp minst en film på er träning i gruppen. Då det har visat sig vara många som har haft nytta av detta samt får en liten spark i backen att komma ut och träna. Detta är främst för att peppa er i att träna och ta till er materialet. I kursen kommer draghundars fysio Mikaela ha genomgångar kring förebyggande av skador. 

Ni behöver:
Dragsele
Lina med expander
Midjebälte 
Samt en kätting eller lättare däck eller annat föremål som hunden kan dra. För valpar enbart en liten trasa eller något som inte väger något.

Alla kursdeltagare kommer under kursens gång kunna köpa draghundsutrusning till förmånligt pris hos Åredalens hund & Häst

DRAGHUND STEG 2 SPRINT 2022 ONLINEKURS

Kursstart: 
Start 1: 30 aug 2023
Start 2: 30 sep 2023


Längd: Kursen pågår i 4 veckor och är helt onlinebaserad via deltagargrupp på facebook.

(Begränsat antal platser)
 Pris: 1500 kr /person
Kurskod: "Draghundsteg2sprint"

Anmälan är bindande och vid anmälan skickas en faktura på kursavgiften som ska betalas senast vid kursstart. Vid betalning efter förfallodatum utgår påminelseavgift och dröjsemålsränta enligt avtal.

Upplever ni problem med anmälningsformuläret - Maila oss på alltomdraghund@gmail.com


Är ni redo för tävling?

I denna onlinekurs kommer vi lägga fokus på tävling i sprint  Första delen kommer vara en hel del teori kring tävling. Vad krävs för att tävla, vilka distanser, antal hundar, fordon på barmark och fordon på snö. Vi kommer gå igenom allt praktiskt kring vad du som förare behöver ha innan man ger sig ut på tävlingsbanorna. Vi kommer gå igenom innebörden av grönt kort, licens, fidnr och didnr. Vi kommer också titta närmare på regler och vad för grupp och klassindelningar som gäller och var som krävs för att få tävla och hur man anmäler sig.

Vi kommer gå igenom viktiga delar inom kost, vätska och temperaturer. Hur lär vi känna vår hund/hundar för att avgöra vad dem klarar. 

Vidare kommer vi gå igenom omkörningar och hur de funkar på tävling. Vad man bör tänka på och vad reglerna säger. 

Vem kan gå denna kurs?

Du som kommit en bit i din draghundsträning men vill veta mer om tävling. Är man ny i sporten rekommenderar vi först draghund steg 1 där mycket grunder tas upp som är viktiga att ha med sig i ryggsäcken både för dig som förare och hund. 

Då vi har haft högt tryck på efterfrågan av denna typ av kurs gissar vi att platserna snabbt kommer fyllas.
 

Nyfiken på tävling?

Då är detta en kurs för dig och din/dina hundar.

Kursen varar i 4 veckor med totalt 4 block.
Innehåll:

BLOCK 1 - 

-Distanser sprint
-Regler IFSS & WSA plus svenska tilläggsregler
-Licens
-Klasser/Grupper barmark
-Klasser/Grupper snö
-Vad är grönt kort?
-Utrustning

BLOCK 2 
-Hur anmäler man sig
-Hur funkar det på tävling
-Förberedelser
-Under tävingen
-Vätska/snacks
-Mental inställning
-Etik & Omkörningar
-Zoommöte block 1-2

BLOCK 3 
-Backträning
-Fartträning
-Lär känna din/dina hundar
-Banor
-Kommandon/synkat team

BLOCK 4 
-Föreläsning FORDON
-Träningsschema
-Återkoppling

Kursen innehåller mycket information och det kommer vara mycket teori och därför kommer vi att även ha 2 st zoom möten. Detta för att kunna besvara era funderingar och frågor. Under kursens gång kommer ni träna löpande men först vid block 3 kommer vi se över var ni är i träningen på ett indivduellt plan. Det kommer finnas ett visst videomaterial som kommer illustrera olika exempel på tävling och dessa kommer vi gå igenom muntligt.

Nybörjare

Kursstart:  1 aug 2022 och fem veckor fram.
Pris: 499kr /person
Kurskod: "Kroppskontroll1:0"

Anmälan är bindande och kursavgiften betalas senast 1 vecka innan kursstart.

Upplever ni problem med anmälningsformuläret - Maila oss på info@draghundar.se

I Kroppskontroll 1:0 är en onlinekurs där vi jobbar vi med hundens fysiska såväl som psykiska förmåga. Vi ökar hundens kontroll och medvetenhet kring den egna kroppen, bygger självförtroende och balans. Vi har som mål att öka hundens generella välbefinnande för att långsiktigt sett skapa en starkare och tryggare individ.

Ett god kroppskontroll ger din hund en större tillit till den egna förmågan och ökar dess känsla av att bemästra sin kropp. Den redan trygga hunden får en boost, medan den lite försiktiga individen får chansen att växa sig starkare. Vi fokuserar på en stark och smidig kropp genom att låta trix möta fysioterapi och visar er hur ni kan jobba vidare efter kursens slut för att bygga och bevara en god fysik, men även förebygga skador.

Innehåll:
Block 1 - Lådan(trix) Framben(fysio)
Block 2 - Backa(trix) Bakben (fysio)

Hur funkar det?
Kroppskontroll 1.0 är del 1 i dessa två kurser som har en påbyggnadsdel.  Vi kommer gå igenom 2 block fördelat på 5 veckor.
I varje block finns de en film för trixdelen och en film för fysio delen. 
I blocken för trixdelen - hängder de samman med kommande block. För Efter varje block kommer ni att få filma när ni utför de ni övat på i trixdelen samt en film på när ni utför fysiodelens moment. 
Det handlar inte om hur långt ni kommit utan mer för att skapa en målsättning för att ta er tid att träna aktivt och ge er en extra morot.
Varje kurs kommer starta ut med ett möte online där vi kommer gå igenom kursen och vi kommer kunna presentera oss för varandra. På detta möte kommer vi också utförligt gå igenom en del teori kring hundträning och inlärning.

Förutom de obligatoriska inlämningarna så är kursen uppbyggd på helt självständiga studier och träning. Det bygger på att man som kursdeltagare tränar och tar till sig allt material. Detta för att få ut så mycket som möjligt av kursen. 

Fortsättning

Kursstart:  5 september 2022
Pris: 499kr /person
Kurskod: "Kroppskontroll2:0"

Anmälan är bindande och kursavgiften betalas senast 1 vecka innan kursstart.

Upplever ni problem med anmälningsformuläret - Maila oss på info@draghundar.se

I Kroppskontroll 2:0 jobbar vi med hundens fysiska såväl som psykiska förmåga. Vi ökar hundens kontroll och medvetenhet kring den egna kroppen, bygger självförtroende och balans. Vi har som mål att öka hundens generella välbefinnande för att långsiktigt sett skapa en starkare och tryggare individ.

Ett god kroppskontroll ger din hund en större tillit till den egna förmågan och ökar dess känsla av att bemästra sin kropp. Den redan trygga hunden får en boost, medan den lite försiktiga individen får chansen att växa sig starkare. Vi fokuserar på en stark och smidig kropp genom att låta trix möta fysioterapi och visar er hur ni kan jobba vidare efter kursens slut för att bygga och bevara en god fysik, men även förebygga skador.

Innehåll:
Block 3 - Slalom framåt/bakåt(trix) Rygg(fysio)
Block 4 - Kedja (trix) Stretch(fysio)

 

Hur funkar det?
I Kroppskontroll 2.0 bygger vi vidare från kroppskontroll 1.0  Vi kommer gå igenom 2 block fördelat på 5 veckor där svårighetsgraden ökat något.
I varje block finns de en film för trixdelen och en film för fysio delen. 
I blocken för trixdelen - hängder de samman med kommande block. För Efter varje block kommer ni att få filma när ni utför de ni övat på i trixdelen samt en film på när ni utför fysiodelens moment. 
Det handlar inte om hur långt ni kommit utan mer för att skapa en målsättning för att ta er tid att träna aktivt och ge er en extra morot.
Varje kurs kommer starta ut med ett möte online där vi kommer gå igenom kursen och vi kommer kunna presentera oss för varandra. På detta möte kommer vi också utförligt gå igenom en del teori kring hundträning och inlärning.Förutom de obligatoriska inlämningarna så är kursen uppbyggd på helt självständiga studier och träning. Det bygger på att man som kursdeltagare tränar och tar till sig allt material. Detta för att få ut så mycket som möjligt av kursen. Vi ser gärna att ni ställer mycket frågor, delar med er om hur det går löpande. På detta sätt kan vi också hjälpa er igenom kursen även om den sker på distans.

Anmälan till kursen görs via Ember´s Hundrehabs hemsida som du hittar här:
www.embershundrehab.se

Startdatum:
Rullande startdatum
Pris 450:-

En kurs där du får lära dig enkla grepp för att kunna utföra massage på din hund i hemmets lugna vrå.Du får även lära dig vikten av massage, dess fördelar och hundens muskulatur.

Kursen är helt onlinebaserad, där du kommer att få ta del av materialet via inspelat material och nedladdningsbara pdf filer.
Plattformen vi kommer använda oss av finns på hemsidan www.embershundrehab.se.