Dokumentärer/serier

The Great Alone

En dokumentär om Lance Mackey, stormästare/vinnare som slädhundskörare. Handlar om hans comeback och man får följa med på en inspirerande resa med Lance och hans hundar.

Iditarod
Toughest race on earth

Discovery channel har gjort en dokumentär, följ 96 slädhundskörare som tillsammans med sina hundar ska tävla om att ta hem titeln som vinnare för Iditarod. Det är världens längsta lopp och tillägnat hundarna som för över 100 år sedan räddade en hel stad då det var det enda sättet att frakta motgiftet mot difteri.
 

Monsen og hundene

En serie som sänds i flera delar på NRK. Där får vi följa träningen med Lars och hans hundar i kampen om att bli världen bästa hundkörare.

Heading North-en enkel resa

En dokumentär om Nicklas Blom som ger sig ut på en spännande resa från Åre till Treriksröset tar han sig tillsammans med sina åtta slädhundar genom en storslagen natur.

Filmer

Eight Below

En Amerikansk långfilm där du får följa Jerry Shepard (Paul Walker) och hans team. Jerry och hans team på forskningsstationen på Antarktisk måste evakuera pågund av en snöstrom. Planet som ska ta dem där ifrån rymmer inte hans åtta hundar.

Iron Will

En amerikansk långfilm från 1994.  Filmen är baserad på en verklig händelse och handlar om Will som ger sig ut på en förädisk slädhundstävling för att ta chansen att vinna och kunna rädda hans familj från den ekonomiska situationen som råder.

Snow dogs

En filmkomedi som handlar om tandläkaren Ted som lever och bor i Miami. Han får reda på att han finns med i ett testamente och reser till Alaska för att se vad hans arv innehåller. Där väntar en del överrsakningar och nya vänner.

Böcker

Till fjällens ände

En bok om Nicklas Blom som har en stor vison. Han ska tillsammans med sitt hundpsann ta sig från Åre till Treriksröset. Nästan 1300 kilometer genom en storslagen natur.

I isens grepp

En bok om hur staden Nome januari 1925 drabbas av difteriepidemi. Hela staden är isolerad under vintertid. Frusna hamnar och vägar som inte bär. Deras enda chans till räddning är av tappra hundar som ska frakta Difterivaccinet.
Boken är baserad på en sann händelse.