Tesla
Ras: Siberian Husky
Född: 2016-04-01
Kön: Tik


Tesla är en den kloka och eftertänksamma hunden i flocken. Hon är väldigt lugn och otroligt smart. Hon är vägvisaren i flocken både i och utanför selen. Tesla som individ och den personlighet som hon besitter är otroligt viktig del här hemma. Hon skapar lugn och harmoni med sitt mjuka och tålmodiga förhållningssätt. Hon är den som nästan alltid går som ledarhund i spannet. Det är hon som är den som styr oss rätt och väljer vart på spåret det är bäst att springa. Hon är klok som en bok och även om hon är en självständig tjej älskar hon att krypa nära för kel. 


Countach
Ras: Siberian Husky
Född: 2016-04-01
Kön: Hane


Countach är bror till Tesla och de går också tillsammans i en av hundgårdarna. De har alltid gått sida vid sida och är rätt oskiljaktiga. Countach är en riktig kramgo kille. Han älskar kel och uppfattas rätt lugn men när selen kommer på då är han en av de som hoppar och studsar högst. Countach har en otroligt bra av och på knapp och när han är på så kör han fullt ut. Man skulle kunna säga att Countach är lite galen och busig men när han väl landar i soffan är han lugnet själv. Han är också flockens stora förebild för många men framförallt för Rush som ser upp till han som ingen annan. 

Hilda
Ras: Siberian Husky
Född: 2017-09-24
Kön: Tik


"Hilda vilde" är hennes smeknamn och även de jag som oftast kallar henne. Här har vi en tjej med massa fart. Hilda är bokstavligen tokig i starten när vi ska på tur och har tuggat sönder många linor i spannet men hon är en suverän draghund och världens bästa kompis.
Hilda kom till mig när hon var ett år gammal och hade haft ett tufft första år med ett tråkigt bagage. Hilda är med mig världens gosigaste och mysigaste lilla tjej men är reserverad mot dem hon inte känner. Därför behöver inte Hilda hälsa på alla och får ta allt i sin takt. Under de första året som Hilda har bott här har hon utvecklats enormt och har idag ett mycket större självförtroende även om hon inte alltid vågar sig fram till alla.

Sitka
Ras: Alaskan Malamute
Född: 2016-10-19
Kön: Tik


Sitka är flockens latmask eller kanske man ska säga den som är smart nog för att komma på att man måste inte alls springa i en sele. Sitka är smart och gillar när selen åker på om hon såklart får springa i sitt tempo. Hon är inte den största slitvargen  och visa väldigt tidigt att det inte var hennes enda grej. Så hon gillar draget med måtta. I vår flock är det helt okej för man får välja sina intressen och vad man tycker är roligt. Sitka tycker det är kul med drag men älskar att träna lydnad och freestyle och hon är riktigt kvicktänkt och lättlärd. Sitka älskar även att följa med matte på jobbet för att åka bil och vara med på tur tycker hon är underbart. Hon är en riktig kelgris och älskar människor och kanske framförallt barn.

Fox
Ras: Alaskan Husky
Född: 2017-11-04
Kön: Tik


Lilla Fox är döpt efter just en "Fox" då hon har den röda fina färgen och en ovanligt lång svans. Fox kan vara lite osynlig för den som inte känner henne. Hon är också den som väljer att gå undan när det är mycket runt omkring. Men i Fox bor de en stor personlighet med mycket hyss och bus. Hon gör bara allt bus när matte tittar bort.  Jag brukar kalla henne en "late blommar" Och hon är fortfarande en valp i huvudet emellanåt och går ibland i sin egna värld. Rätt var det är så är hon tillbaka och visar precis vad hon går för. Hon tränas emellanåt att gå i led och börjar sakta växa in i den rollen. 


Maya
Ras: Alaskan husky
Född: 2017-05-15
Kön: Tik


Maya min Maya. Hon är "one of a kind" i så mycket. Hon är mattes tjej rakt igenom och ser inte så mycket annat. Hon lever lite i sin egna lilla värld. Klättrar på bord, kan klättra över flera meter hundgård och hoppa över det mesta. Hon är allt annat än dum. I henne bor det en riktigt klipsk tjej även om de inte alltid är till hennes eller mitt bästa. Men oj så många skratt hon bjuder mig och även andra på. Hon är en riktigt god arbetshund och har aldrig haft en dålig dag i selen. Finns ingen gång hon inte vill med ut på äventyr och hon är den som alltid först tar täten för att kunna stilla sin nyfikenhet för en sekund. Hon somnar som alltid vid mattes huvudkudde och har ett riktigt dåligt morgonhumör om någon av de andra hundarna stör hennes skönhetssömn. 

Maggie
Ras: Alaskan husky
Född: 2017-03-18
Kön: Tik


Denna svarta prinsessa är nog världens gladaste och mest energiska hund i flocken. Hon fjäskar för de äldre Aussie damerna som ingen annan och det märks när Maggie kommer in i huset om kvällarna. Hon beter sig lite som en flatcotaed retriever och kan ibland vara lite för mycket för vissa av hundarna i flocken, speciellt de mer lugna polarhundarna som har en stor kroppszon. Maggie är en duktig ledarhund och jobbar ständigt med hjärnan oavsett vad hon tar sig för. Hon är otroligt lyhörd och en av de i flocken som verkligen älskar människor. Så en ivrig och energirik tjej som tar både världen och dig med storm.

Rush
Ras: Alaskan Husky
Född: 2017-11-04
Kön: Hane


Rush är bror till den lilla försynta tjejen Fox. Precis som sin syster var han en väldigt försiktig själ när han landa här om inte lite mer. Matte och Rush har jobbat länge och hårt på att bygga självförtroende och självkänsla. Idag är Rush kastrerad för att minska hans stressnivå och för att han ska kunna ta upp sin mat bättre. Detta har resulterat till en tryggare hund tillsammans med all den träningen vi lagt ner tillsammans. Idag ställer sig Rush gärna bredvid mattes sida för att få stöttning om han tycker saker är läskiga men möter världen med mer nyfikenhet. I selen är han så mycket råstyrka och kraft att det är svårt att förklara. Han går lika bra i spannet som själv framför ett par skidor. Så en grymt stark kille med det mjukaste hjärtat beskriver Rush utmärkt.

Orca
Ras: Australian Shepherd
Född: 2008-06-28
Kön: Tik


Orca är en av flockens två pensionärer här hemma. Hon är syster till Mella och tillsammans har dessa två damerna haft en strålande karriär som draghundar. De har plockat två SM medaljer och deltagit på totalt tre SM. Orca är en matte tjej och har hängt med matte i snart 12 år. Hon var en liten reserverad dam när hon var liten men har helt växt ifrån det och är den första till att gå fram och kolla vem som kommer genom dörren. Hon är också den som lärt upp Tesla som ledarhund och visat henne vägen på det allra bäst vis. Orca har sedan 2017 bara ett öga då hon vart tvungen att operera bort det men det låter hon sig inte påverkas av. Förutom att hon har varit lysande i selen så har Orca också tävlat freestyle. Hon är nöjd om hon får vara vid mattes sida så mycket som de går. Annars älskar hon att strosa runt på gården och ha koll på de andra hundarna, gå långa promenader och bada är en favorit. 

Mella
Ras: Australian Shepherd
Född: 2008-06-28
Kön: Tik


Mella går även under namnet "Boll" Det har hon med sig från sin uppfödare och gammelmatte. När Mella var runt sex år så fick jag  äran att låna henne över en säsong. Vi skulle testa det där med drag tillsammans och  då med hennes syster som redan hade spenderat många timmar i selen. Det visa sig att Mella var precis lika duktig som sin syster och verkligen skrek av glädje när selen kom fram vid varje träning. Efter säsongen så fick jag möjlighet att behålla Mella och så blev det. Sen dess är vi fast med varandra och rätt oskiljaktiga. Hon är utan tvekan den mest matte kära hunden i flocken eller som jag någonsin träffat på. Hon vägrar att lyssna på någon annan och följer mig som en svans. Även Mella som sin syster är äldre och kroppen inte klarar av drag numera kan vi fortfarande köra små turer framför skidorna emellanåt och då lyser de i ögonen på henne. Annars spenderar Mella sin tid bredvid mig så nära som det möjligt går och vart jag än går.

Cy
Ras: Bordercollie
Född: 2021-05-12
Kön: Hane 


Världens coolaste lilla bordercollie dundra in hos oss 2021. Han är en framåt och glad kille med en massa energi. Han älskar alla i flocken även om hans bästa vän är Fox som han redan som valp fann mycket trygghet hos. Cy tävlas i tävlingslydnad och drag. Han tränas också aktivit i vallning då han är gårdens högra hand och tar hand om fåren här. Cy är med på det mesta och är också en av hundarna som hjälper till vid kurser för att kunna visa deltagarna. Han har en bra av och påknapp och är som många bordercollies otroligt lyhörd i arbete men har en självständighet när det krävs. Draget kom inte lika självklart, nog drog han men inte med all kraft han hade. med mycket träning vintern 22/23 har han kommit att utvecklats till en given hund i spannet.