Börja dragträna

Tesla & Countach vid pause under dragrundan Tesla & Countach vid pause under dragrundan

Är du nyfiken på sporten och vill testa på drag med din fyrbenta vän? Då har du kommit rätt. Här kommer Emma Hammar från Företaget Hundreda presentera hur du kan sätta igång träningen med din hund. Det finns säkert lika många sätt att lägga upp sin träning som det finns aktiva i sporten.  Därför ska vi försöka hålla introduktionen på en generell nivå.
Det vi kommer ta upp är hur du börjar i barmarksdrag då de är där många startar upp. Börjar man på snö krävs annan utrustning och info om detta hittar du under träna/tävla i drag.
Draghundar.se lämnar över ordet till Emma Hammar

Alla hundar kan dra!

Allt fler börjar intressera sig för dragsporten vilket är så roligt! Eftersom du har hittat hit så har du säkert också fått upp ögonen för sporten och vill veta mer. Så roligt att du vill lära dig mer och jag hoppas verkligen du kommer tycka det är lika kul och får blodad tand precis som alla oss andra som håller på med sporten. Drag är en underbar och rolig aktiveringsform som är lika rolig att träna till vardags som att träna till tävling. Många tränar till vardags just för att de älskar att vara ute tillsammans med sin hund utan några mål på tävling, de tränar helt enkelt för att det är en så härlig upplevelse. Där började jag också!
Här kommer jag gå igenom i enkelhet hur man kan börja träna drag tillsammans med sin allra bästa vän hunden.

Det första jag vill berätta om det är att precis alla hundar kan dra! Stora som små. Många som jag har träffat tror att de inte kan träna med sin hund för att det är ”fel” ras eller ”fel” storlek på hunden. Men det spelar ingen roll vilken ras du har eller hur stor eller liten hund du har. Alla hundar kan dra. Det man ska tänka på är att alla hundar har olika förutsättningar och passar olika bra till olika dragformer. Det man behöver tänka på är att man har rätt förväntningar på sin hund utefter de förutsättningar hunden och du har tillsammans. Oavsett om du har en mycket liten hund eller om du har en stor hund så behöver du hjälpa till, hunden kan inte dra dig helt själv.

Klicka dig vidare i menyn till vänster.