KURSER I STRÖMSUND MED OMNEJD

Vardagslydnad och inlärning 2023

KURSEN ÄR FULL. Nya datum för samma kurs kommer våren 2024

Detta är en kurs som riktar sig till hundar från 5 månader och uppåt utan en högre gräns. Kursen huvudfokus är inlärning hos hund baserat på operant lärning och klassisk betingning. Vi kommer gå igenom allt på grundnivå och jobba utifrån din hunds kapacitet och ålder. 

Varje kurs kommer starta med teori där vi lämnar hundarna i bilen tills vi ska börja träna. 

Hur förstår egentligen hunden vad vi vill att den ska göra? Hundträning handlar om kommunikation både i ord och med kroppsspråk.Samt förståelse för sin individ och dess behov. Grunden till all träning med hund handlar om att vi ska göra det lätt och roligt för hunden att hänga på våra uptåg och att det ska få bra möjligheter till att förstå vad vi önskar. För att vi ska kunna träna våra hundar behöver vi förstå hur de funkar. Även hunden vill som oss ha lön för jobbet den utför och starta på en nivå där den kan jobba sig uppåt och framåt. I denna kursen kommer vi titta närmare på hur vi lär våra hundar på det roligaste och mest givna sättet för både förare och hund. Hundens förmåga att läsa oss är enorm men nu gäller det att vi även kan läsa vår hund och se till att vår hund får det absolut bästa tänkbara livet. 

Innehåll:
-Fokus, motivation och koncentration
-Kontakt
-Byteshandel och lek
-Följsamhet
-Inkallning
-Hundmöten
-Frustration och retningströskel hos hund

Start: 31 augusti och vi kommer träffas vid 5 tillfällen.
7 septemper
14 september 
21 september
28 september
5 oktober
Varje kurstillfälle är mellan 18:00-20.00 och vi kommer hålla till i Hoting. Mer om specifik plats kommer efter anmälan. 

Anmälan skickas via formuläret senast den  den 24 augusti 2022. När vi mottagit din anmälan kommer du får ett välkomstbrev med information  och inbetalning till kursen. Betalning ska vara oss tillhanda senast vid kursstart.
Anmälan är bindande. 
Kurskod: Vardagslydnad2023
Utrustning: Koppel och halsband (ej helstryp) 
Pris: 850 kr per deltagre och hund
Max antal platser: 7
Mentor:  Frida Tenghede
Mer om Frida och hennes utbildningar kan du läsa HÄR

Introduktion till klicker och shaping

Nästa kursstart hösten 2023. Mer info kommer inom kort.