Linda Lindqvist

Det hela började för ca 4 år sedan för min del. Jag och min dåvarande sambo sökte efter en hund, jag ville ha en tax men så blev det inte. Vi hittade en röd husky hanne med blåa ögon på blocket och fastnade direkt. Vi läste på mycket om rasen innan vi kontaktade de dåvarande ägarna. Vi läste oss till att rasen är krävande och behöver motion i massor, vilket vi kände att vi kunde ge hunden. Kort där efter åkte vi ner och hälsade på för att träffa denna vackra varelse. Malin och Mathias berättade mer om rasen och om Zero. Vi tackade för oss och åkte hem för att fundera över allt. Men inte långt där efter hade vi hämtat hem vår älskade hund, Zero. 

När man kommer till ett beslut om att skaffa hund, så var inte egoistisk och ta en hund för hur vacker eller söt den är, läs på om rasen och tänk noga igenom vad den ska användas till. Välj en ras/ hund som passar efter era behov. Tänk på att om du tar en valp så krävs det mycket mer tid och kunskap skulle jag säga, där av att alla mina hundar utom Edda är omplacerade hundar då jag känt att jag inte haft den kunskapen om valpar innan. Väljer du en vuxen hund, så be om prövotid. Då har ni chansen att känna på om det känns rätt innan ni bestämmer er. 

Ett år efter Zeros ankomst till oss så utökade vi flocken med ytterligare en husky. En äldre tik vid namn Maggie. Det var nu vi blev mer medvetna om träning och hur dessa fantastiska djur taggar varandra för att göra det dom älskar, nämligen dra. Maggie kom från samma ställe som Zero. En dag hörde de av sig och berättade att det var en barmarkstävling i närheten. Tyvärr visste jag fortfarande inte vad draget var, så jag lånade ut båda hundarna så Malin kunde tävla. Det var den första tävlingen jag var på men också första gången jag fick se hur mycket hundarna älskade detta med drag. Hundarna skällde och yla av lycka, de hoppade och slet för att få springa. Det var så roligt att se.
Jag var såld, det var det här jag ville göra. Se hur lyckliga hundarna var när de fick dra. Kort därefter var en kickbike inköpt och vi var påväg ner till vår första tävling i Höör. 
På den vägen är började det för mig och jag ångrar inte en sekund att jag blev fast i sporten.

Råd till dig som är nybörjare, fråga. Vi alla har varit nybörjare någon gång så vi vet. Jag har fått så otroligt mycket hjälp från så många inom sporten. Första tävlingen åkte jag ner helt själv med hundarna, men jag var aldrig själv. Folk kom och presenterade sig och hjälpte till utan problem. Alla är alltid hjälpsamma och frågar man så får man inte bara ett svar utan flera. Än så länge under mina 4 år inom sporten så har jag aldrig fått ett nej eller någon som vägrat svara på mina frågor. Så fråga på om inte annat läs på. Med hjälp av Facebook, Instagram mm så kan du komma i kontakt med många olika förare som glädjande kommer försöka hjälpa dig på bästa sätt. Så var inte rädd, det finns inga dumma frågor.

Vill du veta mer om Linda Lindqvist & Emzyhusky Racing

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln