Emma Hammar

Intresset växer!

När man pratar om drag så tänker nog många på långa hundspann på fjället. Men som jag har bloggat om förut så kan drag se ut på många olika sett. Det går precis lika bra att köra drag längst ner i söder som i norr av vårt avlånga land samt året om. Man kan köra allt från en hund till långa spann med många hundar!

Men det jag tänkte skriva om nu är att det är lite farligt med drag… För man kan bli riktigt biten! Jag började med en hund och körde cykel på sommaren och spark på vintern. Det är lätt att börja med en hund, man behöver inte så mycket annat än sele, lina och något att dra.

Men sen blev det en hund till. Två hundar går bra att köra på cykel också men sparken på vintern är lite för lätt för två snabba hundar. Sen kom ytterligare en hund och självklart vill jag dra med alla även om vi tränar och tävlar andra sporter också. Jag insåg snabbt att det behövs mer än en cykel när man har tre hundar. Det går fort som tusan med tre hundar. Så jag har suktat efter en trehjuling ett bra tag. Mina önskningar slog in när min underbara familj och vänner hade köpt en till mig i födelsedagspresent!
Vilken lycka!

Så nu har jag en trehjuling och tre hundar. Linorna kapades och monterades idag och vi står redo för en testkörning! Ser verkligen fram emot att ta mitt söta lilla spann för att köra premiärturen en lite svalare dag.

Det är omöjligt att bli annat än kär i dragsporten. Man börjar med en hund och lite utrustning. Men när intresset ökar så ökar antalet hundar och i sin tur utrustning. Jag älskar det och hundarna älskar det!

Jag lovar att komma med uppdatering om hur det blev att köra med tre hundar och trehjuling bakom.

Så chilla i värmen och ut och kör när det är svalare ute för det ska vi göra!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln