Amanda Gardelin

Majmånad har varit den bästa och mest händelserika på länge. Förutom en hel del resande inom mitt arbete hann jag och Gustur med de två sista tävlingarna för säsongen.

Först ut var premiären för Hundlöpet Xtreme. Vi startade i 7,5 km klassen vilket redan innan start var riktigt skrämmande då vi endast brukar tävla upp till 3km.
Gustur kan därför inte riktigt det här med att spara på krafterna så vi stack iväg i vår vanliga tävlingsfart. De första 2 km hade en vanlig terräng, en sådan man brukar se på draghundstävlingar men sedan blev banan mer Xtreme. Skogstigare md mycket backar upp och ned samt rötter och stenar överallt gjorde att man verkligen fick lufta på fötterna och det var svårt att hitta ett löpsteg md bra flyt i. Efter 6 km var vi båda helt färdiga och det kändes som vi
ville krypa i mål. Riktigt så illa blev det inte utan vi lyckades hålla oss på benen tills vi passerat mållinjen. Det visade sig att tiden var riktigt bra för att vara oss, 30 min och 25 sekunder på 7,5 km i ganska tuff terräng ledde till vinst men en marginal på ca 4 minuter ned till andra placerade.
Foto: Vetzoo
Foto: Vetzoo

Redan veckan efter var det dags för canicross i Karlsskoga. Jag tvekade länge på om vi skulle åka då det började bli varmt, men beslutade mig till sist för att göra det. Även om vi skulle gå runt var det roligt att Karlskoga BK arrangerat sin första draghundstävling. Och det blev riktigt lyckats. Mysig tävlingsplats och väldigt fint arrangerat. Det var varmt och Gustur som annars bara springer på allt han kan, ville stanna flera gånger under banans lopp. Vi saktade ned tempot och han fick springa i sin egna takt, det viktigaste är ALLTID att han har roligt
och det ska aldrig bli för jobbigt eller obehagligt. Jag kom i mål full av energi och kraft och Gustur var varm och andfådd. Det räckte till en seger i DCW-B även om vi hade långt upp till dem i A klassen.

Foto: Jens Sörlander
Foto: Jens Sörlander

Vinsten betyder att Gustur vann alla sina tre canicross tävlingar under vår säsongen 2017 och jag kan inte vara annat än så stolt och tacksam över denna lilla kämpe. Att vi dessutom fick Domarens egna pris I Karlskoga BK värmde extra mycket. Att även andra ser hur fokuserad och roligt Gustur tycker det är att tävla. Nu är det lite sommarlov för Gusturs del, han får följa med lös på löp och cykelrundor de dagar de är svalt men det blir inga dragpass ett tag framöver. Själv har jag fått hem en bunt olika intervallpass jag ska genomföra under sommaren.

Foto: Nikolina Arcini
Foto: Nikolina Arcini

Men det största och viktigaste som hände under maj var att vår lilla familj nu har utökats med ytterligare en hund. Sista helgen i Maj fick vi hem Austre, en 8 veckors Scandinavian Hound. Redan nu är han en sån modig och glad kille som är väldigt följsam. I mitt inlägg nästa månad tänkte jag därför tipsa på hur man kan hålla igång sin egen träning trots att man har en valp hemma.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln