Amanda Gardelin

Seger i Skåne!

Äntligen April och äntligen tävlingssäsong. Eftersom jag var på veterinärkongress första helgen i April missade jag Hapimagdraget som egentligen var första barmarkstävlingen för denna säsong, så när det var dags att bege sig mot Skåne under påskhelgen var vi alla förväntas fyllda och glada.

I Skåne möttes vi av snöoväder, som tur är fryser jag konstant så jag hade packat ned både underställ, termobyxor och 3 olika täcken till Gustur. Vädret blev lite bättre sedan när det väl var dags att tävla dagen efter, så vi slapp frysa.

Eftersom Gustur nu är över 18 månader bestämde jag mig för att även ställa upp i cykelklass. Då detta är helt nytt för oss båda så började jag att cykla runt banan innan tävlingen för att förbereda mig för upplägget. Det var lite halt och blött på vissa ställen efter snöfallet dagen innan, men annars var det en rolig bana, nästan helt utan backar men med mycket svängar.

Gustur var som vanligt supertaggad innan start och tog i som bara den. Jag hade bestämt mig redan innan att inte heja eller mana på honom något under loppet utan han fick springa helt i sitt egna tempo. Han galopperade hela tiden och jag försökte cykla så han skulle dra så lite som möjligt men samtidigt inte stressa honom. Känslan var på topp och efter varje sväng tänkte ”Nu borde jag se
ekipaget framför mig”, då de endast startade 1 minut innan. Men min uppfattning om vad som gick fort var tydligen helt fel, för när vi kom in på upploppet utan att ha kommit i kapp dem innan, märkte jag att ekipaget som startade en minut efter oss nästan var ikapp.

När resultaten kom lite senare visade även tiden på att det inte gått så fort som jag trott, men känslan var ändå bra och jag är nöjd med vår första start i cykel klass trots att vi låg lite mer än 1 minut efter ledaren i klassen. Jag tog med mig den bra känslan, lät Gustur varva ned ordentligt innan han fick vätska och mat och sedan försökte vi båda vila någon timme innan det var dags för nästa start.

Löpklassen gick mitt på dagen och nu var det riktigt varmt och skönt i luften, dock fortfarande lite för kallt för att kunna tävla i shorts vilket jag annars föredrar. Ekipaget som skulle startat precis innan oss hade strukit sig så blev en lite extra lång väntan i startfållan, men Gustur var taggad som vanligt. Efter
ca halva loppet hade vi kommit ikapp dem som startat 2 min innan oss. Omkörningen gick fint men efter det slog Gustur av lite på takten, han har tidigare aldrig gått två klasser på en dag och med sin långa päls märker han av värmen snabbt. Han fortsatte dock galoppera till ca 200 m kvar till mål där
han slog om till trav. Tyvärr är målgångar vår svaga sida då han gärna slår av när han ser alla människor. Överlag kändes loppet riktigt bra, och efter första dagen ledde vi med 58 sekunder till tvåan

På kvällen tog jag och min sambo en cykeltur i skogen (Gustur ville följa med och låtsades vara helt opåverkad efter sina två klassen men han fick vila på hotellrummet). Det kändes i min kropp att två klasser tar och även om det var väldigt roligt att cykla beslutade vi att stryka mig från morgondagens cykelklass. Vi hade säkert kunnat få en snabbare tid dag två men Gustur är ung (inte ens två år) och jag ville lägga både hans och min energi på löpningen.

Det visade sig vara ett klokt beslut, löpningen gick ännu bättre dag 2. Jag kände att jag hade mer kraft och Gustur behöll en jämn och fin galopp under hela loppet. Vi förbättrade vår tid med 5 sek och utökade vår ledning till mer än 1 och en halv minut. Jag är så stolt och tacksam över att ha en så fin hund som alltid ger allt, det ger mersmak för fler tävlingar. Jag vill även passa på att tacka Skånes draghundsklubb för en väldigt trevlig och mycket bra arrangerad tävling!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln