Linda Lindqvist

Nu är sommaren även kommit till norra Jämtland och så även myggen. Hundarna har nu gått in i sin vilo periord. Dels för att det är för varmt för att vara ute och dra men också för att vi är kennel vakt, så det passade bra.

Sedan jag skrev sist så har jag hunnit med lite. En helg spenderades i Stockholm där jag utbildade mig till grönt kort instruktör för Svenska draghundsportförbundet, i och med det är jag nu godkänd att hålla grönt kort utbildningar. Det har även skett lite omstruktur i min egen flock där Light, Hammer och Vodka har flyttat till en ny ägare. De valde att ta alla tre hundar, vilket glädjer mig otroligt mycket. Vi kommer att hålla kontakten och även träffas mycket när snön kommer och vem vet, de kanske blir nya grannar också. Även hunden Harley som vi har varit jourhem åt, fick komma till sin nya familj igår. De kom upp från Falun för att hämta hem sin nya familjemedlem. Så nu är det riktigt tomt i hundgårdarna, eller njaaa vi är ju som sagt kennel vakt åt 16 till hundar så det är ganska lagom nu.

Även om vi inte kör drag nu när det är så varmt, så får hundarna komma ut och lösspringa i stort sett varje dag, beroendes på väder såklart. Jag har turen att kunna ha de fem hundarna som är kvar lösa. Vi brukar traska ner mot sjön och hålla strandkanten en bra bit. Hundarna kan då springa, hoppa och leka helt fritt, blir de varma eller törstiga så springer de ner i sjön. Vi kommer att vänta ett litet tag till innan vi sätter igång med simträningen. Nu har inte de hundar som finns kvar i Kenneln inte gått hårt alls i vinter, men jag vill ändå ge dom lite tid att lägga på sig och få leka och ha kul, innan arbetet i selen börjar igen.

På tävlings fronten ser det lungt ut framöver, vi kommer att börja med en lätt Pay and Run nu i Juli, därefter blir det Irondog Sweden i Norderåsen i Augusti, följt av Irondog Öserrike. Det är dom tävlingarna vi är anmälda till i dagsläget, får se vad som tillkommer efter vägen. Men just nu är all fokus på att vila, ha roligt och vänta på att Mythra ska börja löpa.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln