Amanda Gardelin

Grönt kort kurs
Som barn älskade jag att åka på ridläger och kurser, att spendera flera dagar med likasinnade samtidigt som man lär sig massa nytt och utvecklas inom sin idrott. Nu i Augusti var det dags för kurs igen men hästsport var bytt mot draghunssport och istället för att vara deltagare skulle jag nu vara kursledare.

Innan sommaren hade jag nämligen förmånen att få gå Svenska Draghundsports Förbundets nya utbildning för att bli Grönt Kort Instruktör och näst sista helgen i Augusti var det dags för mig att hålla min första kurs.
Tillsammans med två lagkompisar från Värmdö BK och i samarbete med Stockholms Avdelningen började kursen långsamt ta form under sommaren och fler och fler anmälningar trillade in. Tillslut blev det hela 16 st ekipage som deltog under två heldagar för att få sitt Gröna Kort.

Det började med kaos, vi hade sedan tidigare fått en sponsor som skulle bjuda på lunch under kursdagarna till våra deltagare, men bara någon dag innan start ställde dem in. Det fick bli en nödlösning där jag handlade och lagade mat under hela fredagskvällen som resulterade i tacos på lördagen och paj på söndagen. Laga mat är inte min starka sida så la med flit luncherna sent på dagen samt efter deltagarna hade fått anstränga sig fysiskt så de skulle vara så hungriga att inte smaken spelade så stor roll. Det verkade fungera bra.

Men allt annat gick över förväntan. Alla deltagare hade testat på olika delar av draghundssport sedan tidigare och ALLA hundar drog. Dem fick testa canicross, scooter och cykel, men i teoretiska delarna gick vi även noggrant igenom grenarna på snö och många deltagare hade som mål att starta även i dessa klasser. Totalt var det 14 B hunds ekipage, främst Border Collies, och 2 A hundar. Så ny blir det ökad konkurrens ute på tävlingsbanorna i höst.
Kursen verkade uppskattad även av deltagarna och efter avslutat kurs har det inkommit massor med förfrågningar när vi ska hålla nästa Grönt Kort kurs, så vi bestämde oss för att anordna en kvällskurs på tre tillfällen redan nu i September. Är du, eller vet du någon som är intresserad att deltaga så är ni varmt välkomna att höra av er till amandagardelin@hotmail.com

Etiketter: draghundar grönt kort

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » Amanda Gardelin:  ”Hej! vad häftigt .springa ocr med hund.. Men var hittar jag dessa tävlingar? /El..”

  • Anna-Carin » Anna-Carin Lönn:  ”Hej Sandra! Tack för kommentaren :) När jag skrev inlägget så tänkte jag på pol..”

  • Sandra » Anna-Carin Lönn:  ”Hej! Jag tycker ditt inlägg är jättebra och jag ser verkligen vilka poäng du har..”

  • Nicole » Nicole Fhors:  ”Hej Anna! Tack för din kommentar :) Håll utkik framöver så kommer det dyka upp m..”

  • Anna » Nicole Fhors:  ”Kan inte du lägga ut fler bilder på de olika berikningarna du har till hundarna ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln