Nicole fhors

Förändringarnas tid

Augusti och äntligen är träningen igång efter en alldeles galet varm sommar landet över. Liksom för så många andra därute har de ovanligt höga temperaturerna i sommar inneburit att det för hundarnas del varit en väldigt lugn period rent aktivitetsmässigt – men kanske har det också haft sina fördelar då både flocken och vi tvåbenta på kennel Raxeira’s genomgått ett par månader av enorma förändringar i livet. Vi har nog behövt all vila vi kan få, enbart för att processa så mycket nytt.

Den första juni i år lämnade vi vårt tidigare hem i Stockholmstrakten för att ta våra första steg in i ett helt nytt liv – som permanenta Härjedalingar. Tidigare i år sålde vi nämligen vårt hus och köpte istället en ödmjuk liten stuga med drygt två hektar mark, alldeles intill Lofsdalen. Att flytta är alltid, för att citera en nära vän, något som känns som en liten död. Att dessutom flytta såpass långt är ett projekt som känts som en STOR död. Det har varit en omställning och jobb som på många sätt tagit energi, men som också banat väg för nytt liv. Ny energi som nu får större utrymme att flöda fritt. 

Utsikten från vårt nya hem. Häröver går skoterspår om vintern - möjligheter att starta hundarna direkt hemifrån med släden.

Som många av er kanske förstår så har den här flytten till fjällen på många sätt varit likamed en satsning på och investering i det vi verkligen älskar; hundarna och draghundsporten.Det är därför vi sökt oss till snösäkra nejder, vidderna och bergen. Det är en helt magisk känsla att veta att från och med den här säsongen så kommer ingenting längre att riktigt vara sig likt; bara känslan av att nu kunna släppa på så mycket stress som annars varit förenat med allt annat än optimala träningsförhållanden. Jakten på de mest optimala temperaturerna och frustrationen över att inte kunna hålla uppe regelbundenhet i träningen för att säsongen helt enkelt inte varit kall nog eller vintern nästan enbart inneburit blankis på vägarna. Att så ofta vara bunden till att ge sig ut i ottan eller sent om natten för att hundarna inte ska gå varma. 

Den här säsongen kan jag för första gången känna ett lugn och en tilltro – för jag vet att vi kommer få mer än gott om möjligheter att samla träningstimmar och mil i benen. Det känns som att kunna ta djupa andetag på nytt, efter att länge ha hållit andan. Jag ser så otroligt mycket fram emot vår första träningssäsong som fjällbor!

Springglada vovvar i sommarkvällen

Men flytten har inte varit den enda stora förändringen i våra liv denna sommar – flocken har också dubblerats i antal hundar. 
Jag erkänner, alla dessa nykomlingar har inte varit planerade, men ibland dyker möjligheter upp och man kan inte annat än att tacka och ta emot. Vi ser så väldigt mycket fram emot att få följa alla dessa individer i utvecklingen och som framtida hundar i spannet. Nytt för i år blir också hela vårt träningsupplägg då vi för första gången på allvar börjar träna mot medeldistans. Det kommer bli betydligt fler timmar bakom fluffiga rumpor. Hur härligt är inte det?!

Ja, det blir onekligen en spännande säsong! 

Dragtur med Sally i led. Lika lycklig som jag över att få vara igång med träningen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln