Mats Pettersson

Hej!

Fick frågan om att skriva en blogg och första svaret är ju självklart ALDRIG!
Man har ju inte tid men när jag funderade en stund så självklart kan jag skriva några rader då och då för att vi behöver visa oss mer tillsammans inom vår sport är mina tankar.
Det finns så många duktiga hund människor där ute som jobbar med hundar och älskar den sport vi håller på med.

Jag heter Mats Pettersson är 45 år gammal har jobbat som Ambulans Sjukvårdare i 15 år, spelat Ishockey i 20 år och ÄLSKAT hundar i 45 år.
Hundar och djur är och har alltid varit ett stort intresse då min morfar drev en av Kirunas Första Hemma kennel där jag rastade hundar och sprang med de.
"Morfar när jag blir stor då ska jag ha mins 5-6 hundar"
Idag har jag 80 vuxna Alaska Huskys och jobbar med mina hundar varje dag på Kiruna Sleddog Tours. Där vi driver ett turism företag med guidade turer.
Jo jag älskar mitt jobb och det ger mig möjligheter att göra det jag vill mest, att tävla med hundarna och utmana mig själv och förbereda oss inför världens längsta hundspanns tävling Iditarod.
Där jag som enda Svensk med egna hundar deltagit de tre sista åren och genomfört loppet med 12 till 13 hundar i spannet.

I skrivande stund är vi inne i en intensiv tid med turism jobb och långdistans träning. Jag har precis genomfört 400 mil vid års skiftet i tränings mil med de 20 hundar jag tränar inför Iditarod

Följ med mig i min blogg och på mitt äventyr framöver så skall jag berätta mer om min filosofi med hundarna. Hur jag tränar och förbereder både mig själv och mina bästa kompisar (hundarna) inför Världens Längsta Hundspanns tävling.

Vårt Safari Base där vi bor med våra hundar utanför Kiruna.
Vårt Safari Base där vi bor med våra hundar utanför Kiruna.

Vill du veta mer om Mats Pettersson & Kiruna Sleddog Tours

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln