Anna-Carin Lönn

Älskade Höst

Nu är hösten här. Klar och frisk luft, färgsprakande träd och strålande sol. Eller ja, ibland iallefall. Vissa dagar tycks regnet komma nerifrån, det blåser så mycket att jag knappt vågar gå ut och varje träningspass innebär att man får en ansiktspeeling oavsett om man vill det eller inte. Men trots det är nog hösten min favoritårstid! Dessutom börjar ju även barmarkssäsongen vilket alltid är roligt :D Vi har varit ute på två tävlingar som mer fått agera träningstävlingar då vi inte riktigt har kunnat träna på samma sätt som tidigare år, att få till snabba pass på cykel är inte helt lätt när man har hand om två små barn själv större delen av veckorna. Just nu är hundarna superstarka men dessvärre inte så snabba då de gjorde sitt första tempo-pass för lite drygt två veckor sedan men med tanke på årets SM-bana så kanske det inte var så tokigt ändå? Det märker vi om lite drygt två veckor :) 

De skäggiga valparna växer och är nu lite drygt 4,5 månad gamla. Himla lätta valpar att ha å göra med, rumsrena, slappnar av inne och lyssnar fint utomhus trots att de är två stycken som så klart gärna härjar med varandra. De börjar nu komma in i ful-fasen där de gått från att vara sockersöta små borstar till att bli någon slags blandning mellan giraff, kängru och igelkott. Pälsen står åt alla håll och de har noll koll på sina ben! 

Här hemma hoppas vi på ännu en kull med valpar då min springerspanieltik Nikki äntligen har börjat löpa. Efter att ha räknat och hoppats på löp bara för att gång på gång bli besviken så gav jag helt enkelt upp och slutade planera kring ett ev löp och tilltänkt kull. Kurser bokades in och planer smiddes. Vad händer då tror ni? Jo, hundskrället börjat löpa :D Nu är hon parad med en bombhund från Polisen och förhoppningsvis blir det valpar i slutet av november om allt vill sig vägen.

Jag får ofta frågan varför jag har jaktspaniels, speciellt då jag vill hålla på med drag där en hund av större storlek kan innebära en fördel. Anledningen är väldigt enkel. Spaniels är sjukt roliga hundar att jobba med och dessutom väldigt enkla att leva med! De är alltid glada, vill alltid jobba, är enkla att ha med andra hundar och har en bra exteriör som lämpar sig för arbete. Jag skulle kunna tänka mig att ha ett helt gäng jaktspringers i min flock och någonstans finns en liten tanke om att en dag kanske ha så att jag kan köra ett rent springerspaniel-spann. Inom barmarken kan de kanske få lite svårt att hävda sig i toppen på kuperade banor då de ändå går i samma klass som riesenschnauzer, malle, schäfer osv men på flacka banor och kanske även inom slädhundsstil så lär de ju inte komma sist iallefall. Ja, tanken är lockande. Om det blir verklighet någon gång återstår att se, men visst vore det häftiga att komma med ett 6-spann springerspaniels framför släden i medeldistans?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln