Sussie Grönberg

Säsongsstart

Nu är det mindre än en vecka kvar till säsongens första tävlingen för mig och vovvarna. Som jag har längtat efter den helgen, då förra säsongen blev otroligt kort pga olyckan på EM i England förra hösten. Längtar inte bara efter att få tävla utan egentligen mest att få träffa alla goa människor och hundar igen. Är redan väldigt nervös då det är många frågetecken till denna tävling. Jag har lagt om träningen helt till denna säsongen, har jag tänkt rätt eller fel är frågan?
Ja det kommer ju visa sig rätt så snabbt, men alltid lite små jobbigt innan man vet. Men det känns bra och det är positivt. Kommer även att starta med tre unghundar som aldrig har tävlat innan, alltid lika intressant och se hur det slutar. Dom går väldigt fint på träningen och har sprungit in sig fint i spannet, så ska nog inte vara några större problem, bara vi kommer från starten och allt stim så löser dom nog det utan problem. Men det jag är mest nervös över är att
stå på kickbiken igen. Har inte kör kickbike sen jag vurpade. Hur kommer jag reagera? Har jag blivit rädd? Kommer jag börja fega i kurvorna? Usch är många tankar som far runt i huvudet.

Samtidigt försöker jag tänka positivt, att jag har gjort det här tusen gånger förut, det är detta jag kan och är duktig på, sen man kan ju inte ha sån otur en gång till och vurpa så illa. Men är väldigt glad att första tävlingen blir på dubbeldraget i Hällefors, både jag och hundarna gillar den banan, inga konstigheter någon stans och lätt körd. Hela denna vecka är det förberedelse för helgen. Tävlings selar och linor ska plockas fram, tävlings utrustningen ska ses över. Bilen ska tvättas, städas och packas. Inför första tävlingen är det alltid lite halv kaos, känns som man har glömt hur det går till. Det jag gör annorlunda i år är att jag inte kommer ”toppa” hundarna till tävlingen. Jag kommer
träna dom som vanligt, tisdag och torsdag den vanliga sträckan. Anledningen är för att jag har tänkt köra denna tävling som en träningstävling och vill inte missa ett träningspass. Normalt bruka jag ”toppa” hundarna till tävlingar genom att köra ett pass mindre i veckan innan tävling så dom taggar till lite extra när tävlings dagen kommer. Nehe dags att stänga igen datorn och komma ut och röra sig lite.

Hoppas vi ses till helgen i Hällefors. Ha det toppen allesammans! :D

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln